Luftambulansetjenesten er solgt til Ancala Partners for 1,5 milliarder kroner

Babcock International i Norge blir Avincis. 
OMSTRIDT KJØP: Ancala Partners oppkjøp av Babcocks luftfartsvirksomhet var gjenstand for en risikovurdering av Helse og omsorgsdepartementet. | Foto: Alf Simensen/ NTB
OMSTRIDT KJØP: Ancala Partners oppkjøp av Babcocks luftfartsvirksomhet var gjenstand for en risikovurdering av Helse og omsorgsdepartementet. | Foto: Alf Simensen/ NTB
NTB og Anne Grete Storvik

Ancala Partners har fullført oppkjøpet av Babcock Internationals luftfartsvirksomhet innen beredskap i Iberia, Italia og Norden. Selskapet får navnet Avincis.

Fullførte kjøp

– Ancala Partners kunngjorde i dag at de har fullført oppkjøpet av Babcocks luftfartsvirksomhet innen beredskap i Spania, Portugal, Italia, Norge, Sverige og Finland for 136,2 millioner euro på vegne av sine fond, skriver selskapet i en pressemelding.

I desember engasjerte Luftambulansetjenesten HF Advokatfirmaet Bahr AS (BAHR) til å bistå i å gjennomføre undersøkelser og en risikovurdering av den britiske fondsforvalteren Ancala Partners.

Omstridt

Det var Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) som ba Helse Midt-Norge om å gjøre en risikovurdering av eierne i den britiske fondsforvalteren Ancalata. Bakgrunnen var at Dagens Næringsliv avdekket at det er hemmelig hvem som er de virkelige eierne av Ancala Partners.

Risikovurderingen konkluderte slik: «Det er ikke avdekket forhold som tilsier at eierskiftet vil få betydning for risikovurderingen av BSAA AS. (Babcock Scandinavian Air Ambulance AS (BSAA AS))».

Virksomheten leverer luftambulansetjenester, brannslukking fra luften, og søk- og redningstjenester. Avincis opererer en flåte på over 220 luftfartøy.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også