Helsepersonellkommisjonen legger frem sin utredning torsdag

Innovasjon, digitalisering og teknologisk utvikling er blant hovedtemaene i mandatet til Helsepersonellkommisjonen, som legger frem sin rapport torsdag. 
KOMMISJONSLEDER: Utvalget har vært ledet av Gunnar Bovim, tidligere rektor ved NTNU, og administrerende direktør i Helse Midt-Norge. | Foto: Terje Pedersen / NTB
KOMMISJONSLEDER: Utvalget har vært ledet av Gunnar Bovim, tidligere rektor ved NTNU, og administrerende direktør i Helse Midt-Norge. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Helsepersonellkommisjonen overleverer torsdag sin rapport til helse-og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap). Kommisjonen fikk i 2021 oppdraget med å se hvordan utfordringene i helsetjenesten skal løses i årene fremover. Det er knyttet store forventninger til kommisjonens anbefalinger. 

Kommisjonen er bedt å om se på behov for personell og kompetanse fram mot 2040, oppgavedeling og samhandling, rekruttering og kompetanse. Innovasjon, digitalisering og teknologisk utvikling, er også blant hovedtemaene. 

Formålet med kommisjonen var å etablere et kunnskapsgrunnlag og foreslå treffsikre tiltak i årene framover for å utdanne, rekruttere, og beholde kvalifisert personell i helse- og omsorgstjeneste i hele landet, for å møte utfordringene i helse- og omsorgstjenestene på kort og lang sikt.

Alle de fire regionale helseforetakene er i en vanskelig økonomisk situasjon, og Ingvild Kjerkol minnet i sin sykehustale om at dette reduserer handlingsrommet på sykehusene.

Utvalget har vært ledet av Gunnar Bovim, tidligere rektor ved NTNU og administrerende direktør i Helse Midt-Norge RHF. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også