Apoteklovutvalget klar med utredning

Det er 23 år siden dagens apoteklov ble vedtatt. Tirsdag legger Apoteklovutvalget, som ble oppnevnt av Solberg-regjeringen, fram sin vurdering om hvordan det fremtidige apotekregelverket skal innrettes. 
APOTEKLOV-UTREDNING: Helse- og omsorgsminister Ingvild kjerkol (AP) mottar tirsdag Apoteklovutvalgets utredning. | Foto: Beate Oma Dahle / NTB
APOTEKLOV-UTREDNING: Helse- og omsorgsminister Ingvild kjerkol (AP) mottar tirsdag Apoteklovutvalgets utredning. | Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Apoteklovutvalget ble oppnevnt i september 2021. Utvalgets mandat har blant annet vært å utrede hvordan framtidens apotek skal innrettes, samtidig som de legemiddelpolitiske målsettingene ivaretas.

Markedssituasjonen

Utvalget skulle også vurdere regelverk knyttet til apotekvirksomhet. 

– Utvalget skal vurdere apotekvirksomhet generelt, men skal spesielt vurdere behovet for reguleringer som legger til rette for økt konkurranse og nye apotekløsninger. Utvalget skal foreta en samlet gjennomgang av erfaringer med gjeldende apotek og grossistregelverk som grunnlag for utvalgets vurdering av og forslag til endringer i lovgivningen. Utvalget skal også redegjøre for regelverket og markedssituasjonen i andre land, heter det blant annet i mandatet. 

Riktig legemiddelbruk

Utvalget ledes av professor Tore Bråthen.

– Dagens apotekregelverk skal sikre at alle deler av landet har tilgang til legemidler og farmasøytiske tjenester med god kvalitet og til en riktig pris. Utredningen skal ta hensyn til dette og inneholde forslag til endringer som legger til rette for riktig legemiddelbruk og at legemidler fortsatt utleveres på en forsvarlig måte, het det fra regjeringen da utvalget ble oppnevnt. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også