Svindeldømte Elizabeth Holmes anker dommen

Grunnleggeren av selskapet Theranos ble i november dømt til elleve års fengsel. Nå anker hun dommen.
ANKER: Elizabeth Holmes ble i januar kjent skyldig for milliardsvindel over en 15 år lang periode mot investorene i Theranos. | Foto: Jeff Chiu / AP / NTB
ANKER: Elizabeth Holmes ble i januar kjent skyldig for milliardsvindel over en 15 år lang periode mot investorene i Theranos. | Foto: Jeff Chiu / AP / NTB

Elizabeth Holmes ble dømt for å ha svindlet investorer og kunder gjennom biotek-selskapet Theranos.

Anker

Nå anker hun dommen, skriver Finansavisen.

Det var forventet at Eliszabeth Holmes ville anke, ifølge juridiske eksperter, men skal sjansene være små for at saken blir gjenopptatt. Forsvarsadvokat Seth Kretzer, som ikke har vært involvert i denne saken, sier til Bloomberg at rettssaken, som varte i fire måneder i fjor, var veldig grundig.

Advokatene til Holmes leverte anken sent fredag kveld, uten å opplyse om på hvilket grunnlag de mener dommen er feil.

Holmes ble i januar kjent skyldig for milliardsvindel over en 15 år lang periode mot investorene i Theranos. Planen til selskapet var å revolusjonere medisinsk testing med et nytt apparat som kunne levere billigere og raskere resultater enn tradisjonelle laboratorier og utføre en lang rekke tester med bare noen få dråper blod.

Men maskinene leverte ikke det selskapet lovet, og eventyret endte i ruin og påstander om bedrageri og svindel mot investorene og selskapets kunder.

Historien om Holmes er blitt fortalt i både bok, podkast og en HBO-dokumentar i tillegg til miniserien «The Dropout» med Amanda Seyfried i hovedrollen.

135 måneder

Straffutmålingen på 135 måneders fengsel ble kunngjort i en domstol i San Jose for to uker siden. Straffutmålingen er kortere enn de 15 årene som påtalemyndigheten ba om.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også