FDA nødgodkjenner covid-legemiddel

Det svensk-utviklede legemidlet Kineret blir tilgjengelig for svært syke koronapasienter også i USA.
I USA: Anakinra (Kineret) har vært godkjent i EU siden desember. Nå har FDA gitt nødgodkjenning. | Foto: Andrew Kelly/REUTERS / X02844
I USA: Anakinra (Kineret) har vært godkjent i EU siden desember. Nå har FDA gitt nødgodkjenning. | Foto: Andrew Kelly/REUTERS / X02844

Det immunmodulerende legemidlet anakinra (Kineret) har vært godkjent i EU som behandling mot covid-19 siden desember i fjor. Nå blir det tilgjengelig for svært syke covid-19-pasienter også i USA., etter at den amerikanske legemiddelmyndigheten (FDA) har gitt en nødgodkjenning, skriver Läkemedelsvärlden.

Legemiddelet markedsføres av Sobi, og Anders Ullmann, medisinsk sjef hos selskapet omtaler godkjennelsen som ennå en viktig milepæl for Sobi.

Til grunn for nødgodkjenningen som kom forrige uke, ligger en randomisert kontrollert fase 3-studie som inkluderte 606 sykehusinnlagte pasienter med middels til alvorlig covid-19. Studien viste blant annet at tidlige behandling med legemidlet reduserte risikoen for død og innleggelse på intensivavdeling, ifølge Läkemedelsvärlden.

Legemidlet, som gis som injeksjon, er fra tidligere godkjent som behandling ved ulike inflammatoriske sykdommer.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også