Nordic Brain Tech vil videre – samarbeider med Thorgate Digital om migrene-app

Det nye partnerskapet mellom norske Nordic Brain Tech og estiske Thorgate Digital bygger på det tidligere samarbeidet rundt utviklingen av selskapets digitale hodepinedagbok i appformat. 
FORNØYD: Cathrine Ro Heuch, administrerende direktør i Nordic Brain Tech, er glad for å ha fått med seg Thorgate Digital videre. | Foto: Hanna Victoria Steen Davidescu
FORNØYD: Cathrine Ro Heuch, administrerende direktør i Nordic Brain Tech, er glad for å ha fått med seg Thorgate Digital videre. | Foto: Hanna Victoria Steen Davidescu

Med appen Cerebri håper Nordic Brain Tech å ta det neste steg i sin migrenebehandling. 

Partnerskapet mellom norske Nordic Brain Tech og estiske Thorgate Digital bygger på det tidligere samarbeidet rundt utviklingen av BrainTwin. Den digitale hodepinedagboken i appformat har i dag over 30.000 brukere, ifølge en pressemelding fra Thorgate. 

– Det er ikke bare USA og andre stormakter som kan oppnå store gjennombrudd innen medtek. Her har vi fått hjelp av gode samarbeidspartnere på tvers av grensene og er på terskelen til noe stort. Vi er utrolig glade for å ha med oss Thorgate Digital videre på denne reisen. De har vært en fleksibel og transparent samarbeidspartner for det som fortsatt er en startup innen norsk medtech, sier Cathrine Ro Heuch, administrerende direktør i Nordic Brain Tech i en pressemelding. 

NTNU-startupen Nordic Brain Tech viser til at det er kodere fra Thorgate Digital som har bistått med backend-løsningene. 

– Som følge av en stor mengde helsedata har det vært særlig viktig å prioritere informasjonssikkerhet for IT-konsulentselskapet, uttaler selskapet. 

– Dagens behandlingsformer handler hovedsakelig om å behandle hodepinen etter at den har oppstått. Gjennom Cerebri vil hodepinen kunne stoppes før den i hele tatt oppstår. 

– Vi er stolte over å få bidra med vår kompetanse inn i dette viktige produktet som nå er i klinisk studie, sier Evelin Mutli, ansvarlig for medtek i Thorgate Digital og en del av teamet bak utviklingen av backend-løsningene i appen.

Appen er bygget i React Native og baserer seg på såkalt biofeedback, der brukerne observerer og måler signaler fra egen kropp via sensorer, som igjen kan forhindre hodepinen. Selskapet sier at å å hegne om brukernes sensitive, biometriske data har vært noe av det viktigste i utviklingen av appen. 

– I skjæringspunktet mellom medtech og koding er informasjonssikkerhet noe av det mest sentrale. Vi har derfor hatt et prioritert fokus på å utvikle løsninger som sikrer at brukernes mest sensitive data er godt beskyttet, selv om enheten deres skulle ende opp i gale hender, sier Mutli.

  • Nordic Brain Tech ble startet i 2019 for å kommersialisere en ny terapi for migreneforebygging. Selskapet, som er en spin-off bedrift fra NTNU og St. Olavs Hospital, er nå i en klinisk studie med sitt produkt Cerebri, en ny terapi for å forebygge migrene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også