Softox vil hente 40 millioner kroner

Medtek-selskapet melder at de fortsetter å jobbe med å sikre finansiering både på kort og lang sikt, etter å ha fått likviditetsproblemer. 
VIL SIKRE 40 MILLIONER KRONER: – Softox er for tiden i diskusjoner med en utvalgt antall investorer, og selskapet vurderer ulike potensielle finansieringsmodeller, heter det i en melding fra selskapet. Geir Almås er styreleder i selskapet | Foto: Softox
VIL SIKRE 40 MILLIONER KRONER: – Softox er for tiden i diskusjoner med en utvalgt antall investorer, og selskapet vurderer ulike potensielle finansieringsmodeller, heter det i en melding fra selskapet. Geir Almås er styreleder i selskapet | Foto: Softox

Softox Solutions meldte i februar at en forventet forskuddsbetaling i forbindelse med et prosjekt selskapet gjennomfører i samarbeid med Forsvarets forskningsinstitutt og det europeiske konsortiet European Defense Fund (EFD), lar vente på seg. 

EDF-prosjektet innebar en delvis forskuddsbetaling på om lag 2,25 millioner euro ved signering av avtalen. 

Venter på betaling

Men en endring i forskuddsbetalings-planen gjør at selskapet vil motta forskuddsbetaling på etterskudd. 

– Den første forskuddsbetalingen vil være på rundt 843 000 euro som skal betales i første kvartal 2023. Resterende forskuddsbetaling er forventet å bli betalt på etterskudd i fjerde kvartal 2023 og 2024. Det endrede tidspunktet for forskuddsbetalingen har skapt likviditetsproblemer for selskapet, sa administrerende direktør Christian Harstad i selskapets rapport for fjerde kvartal. 

– Jobber iherdig

Mandag skriver selskapet at de nå «jobber iherdig med å sikre både kortsiktig og langsiktig finansiering» og at de er «i tett dialog med både eksisterende interessenter og interesserte eksterne investorer.»

– Softox er for tiden i diskusjoner med en utvalgt antall investorer, og selskapet vurderer ulike potensielle finansieringsmodeller. Målet er å sikre cirka 40 millioner kroner, for å sikre selskapets runway for seks måneder. Utbetaling fra European Defense Fund forventes, men er ikke inkludert i selskapets budsjetter fremover, skriver Softox i meldingen. 

Videre skriver selskapet at de understreker at det hersker usikkerhet om en løsning med eksterne investorer kan bli realisert slik situasjonen er per nå. 

Medtek- og bioteknologiselskapet Softox Solutions utvikler teknologi for desinfeksjon og sårbehandling, og har et produkt i pipeline for å bekjempe virus i luftveiene. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også