Økt underskudd for Observe Medical – jobber med å lande avtalen med italiensk produsent

– Det har vært et spennende siste kvartal, og ser vi fremover er veikartet vårt klart: Vi jobber mot å bli Europas ledende leverandør av urinmåling, sier administrerende direktør i medtek-selskapet Observe Medical, Rune Nystad. 
AVTALER: Observe Medical og administrerende direktør Rune Nystad jobber fortsatt med å skaffe midler til å støtte oppkjøpet av Unometer-produktporteføljen og Ferrari L. | Foto: Observe Medical/Biim Ultrasound
AVTALER: Observe Medical og administrerende direktør Rune Nystad jobber fortsatt med å skaffe midler til å støtte oppkjøpet av Unometer-produktporteføljen og Ferrari L. | Foto: Observe Medical/Biim Ultrasound

Året 2022 har vært et transformasjons-år for Observe Medical, sier Rune Nystad, administrerende direktør i Observe Medical, i meldingen for fjerde kvartal. 

To avtaler

– Vi signerte to eksklusive avtaler i fjerde kvartal om å anskaffe en markedsledende produktportefølje av urinmålesystemer og et medisinsk produksjonsanlegg i Italia. Det har vært et spennende siste kvartal, og ser vi fremover er veikartet vårt klart: Vi jobber mot å bli Europas ledende leverandør av urinmåling, sier Nystad. 

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) kom på -16.5 millioner kroner, mot -14.1 millioner kroner samme kvartal i 2021. Selskapet omsatte for 4.1 millioner kroner i kvartalet, og for hele 2022 for 19,5 millioner, mot 24 millioner kroner i 2021. 

Mål om én milliard i året

Observe Medical har uttalt at målet er å omsette for én milliard kroner årlig, og skal etter planen ta flere skritt i den retningen i løpet av 2023.

Selskapet innledet tidligere i jaunar forhandlinger om å kjøpe den italienske produsenten av medtek-utstyr, Ferrari L., i Verona i Italia. etter å ha inngått en eksklusivitets-avtale med dem med mål om avtale om oppkjøp første kvartal 2023. 

Samtidig sa selskapet at de satset på å ferdigforhandle avtalen om å kjøpe Unometer-porteføljen til Convatec i løpet av årets første kvartal.

Selskapet jobber fortsatt med å skaffe midler til å støtte oppkjøpet av Unometer-produktporteføljen og Ferrari L, og det er ikke tatt noen endelig beslutning, skriver selskapet. Når Ferrari L.-avtalen er klar, kan selskapet produsere de fleste av egne produkter internt. Dette vil kutte kostnader og forbedre lønnsomheten, heter det videre fra selskapet.

  • Kvartalet endte med et resultat på -18,8 millioner kroner, og for 2022 på -50,8 millioner kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også