Softox nådde milæpæler - underskudd på 23,7 millioner kroner

– Resultatene er preget av høy aktivitet innen forskning og utvikling, melder Softox-direktør Geir Almås.
JOBBER PÅ: – Fremgangen har gitt oss fornyet kraft i arbeidet med å utvikle verdiene videre, sier Geir Almås, som er administrerende direktør i Softox. | Foto: Softox
JOBBER PÅ: – Fremgangen har gitt oss fornyet kraft i arbeidet med å utvikle verdiene videre, sier Geir Almås, som er administrerende direktør i Softox. | Foto: Softox

Medtek- og bioteknologiselskapet Softox Solutions har fått tre svært viktige bekreftelser for anvendelsen av sin teknologi, melder selskapet i sin rapport for tredje kvartal.

– Høy aktivitet

Resultat før skatt for 3. kvartal endte med et underskudd på 23,7 millioner. I samme periode i fjor utgjorde underskuddet 22 millioner kroner.

– Resultatene er preget av høy aktivitet innen forskning og utvikling, bemerker selskapet i børsmeldingen.

Totale driftskostnader for tredje kvartal var på 25,3 millioner kroner mot 23,4 millioner samme periode i fjor.

Ved utgangen av andre kvartal hadde selskapet 3,2 millioner kroner i kontanter, tilsvarende i fjor var 16,6 millioner kroner.

I oktober sikret selskapet seg et konvertibelt lån fra eksisterende aksjonærer på 25 millioner kroner, og refinansierte det konvertible lånet på 15 millioner kroner.

– Vi har lagt bak oss et kvartal der viktige bekreftelser er oppnådd. Fremgangen har gitt oss fornyet kraft i arbeidet med å utvikle verdiene videre, sier Geir Almås som er administrerende direktør i Softox.

Samarbeider med Forsvarets forskningsinstitutt

Selskapets prosjekt som de gjennomfører i samarbeid med Forsvarets forskningsinstitutt og det europeiske konsortiet European Defense Fund, omtales av selskapet som et av høydepunktene. Samarbeidet handler om utvikling av medisinske løsninger for forsvaret i EU-land og deres allierte. Løsningen skal beskytte soldater ved møte med bakteriologisk og kjemisk krigføring.

Softox-teknologien fikk i juli tilsagn om 97 millioner kroner til gjennomføring av første del av klinisk utvikling av dette prosjektet. I tillegg får selskapet mulighet til å søke konsortiet om ytterligere tilskudd ved oppnåelse av bestemte milepæler fremover.

Sluttføring av studie

Videre er sluttføringen av den kliniske fase 1-studien som dokumenterer at Softox sitt sårbehandlingsprodukt Softox Biofilm Eradicator (SBE) er trygt å bruke og vel tolerert av pasientene, en annen viktig milepæl, skriver selskapet.

Den tredje milepælen som omtales i tredjekvartalsrapporten er knyttet til Softox sitt desinfeksjonsmiddel for håndhygiene, som i oktober ble godkjent av svenske myndigheter. Dermed ventes også enklere tilgang til godkjenning i øvrige europeiske land inkludert Norge.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også