Artbio skal utvikle legemidler med amerikansk biotekselskap

Samarbeidet med Fogpharma tar sikte på å skape en ny klasse av alfa-radioligandbehandlinger for pasienter med ulike typer kreft. 
STARTER SAMARBEID: Artbio-sjef Emanuele Ostuni skal utvikle nye legemiddelkandidater med amerikanske Fogpharma.
STARTER SAMARBEID: Artbio-sjef Emanuele Ostuni skal utvikle nye legemiddelkandidater med amerikanske Fogpharma.

Artbio og det amerikanske biotekselskapet Fogpharma har inngått en avtale om å dele forsknings- og utviklingsplattformer for å utvikle nye alfa-radioligandbehandlinger. 

Artbio skal bidra med Alphadirect-plattformen for isolering av bly-isotoper, og Fogpharma med peptidplattformen Helicon, som kan brukes til å utvikle det ideelle peptidet for å transportere isotopen 212Pb til svulster. 

– Alfa-radioligandterapi, og spesielt 212Pb, har vist seg å være en svært lovende ny klasse av radiofarmaka. Samarbeidet med Fogpharma skal gjøre det mulig for Artbio å utvikle neste generasjons legemidler for behandling av solide svulster, sier Artbio-sjef Emanuele Ostuni i en pressemelding. 

Selskapene skal bidra likt i forsknings-, utviklings- og kommersialiseringsfasene til samarbeidet. De øvrige økonomiske vilkårene er ikke offentliggjort.

Fogpharma utvikler neste generasjons peptid-hemmere som retter seg mot intracellulære protein-protein-interaksjoner som tradisjonelt ikke har latt seg medisinere. Selskapet har utviklet kandidaten FOG-001, som nå evalueres i en fase 1/2-studie for pasienter med avanserte solide svulster, inkludert kolorektal kreft. 

Artbios hovedkandidat er i dag AB001. Midlet bygger på isotopen bly212 og er tiltenkt prostatakreft. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også