Astrazeneca opplever sterk etterspørsel etter kreftlegemidler i første kvartal

Astrazeneca oppnår en omsetningsvekst på 19 prosent i første kvartal og positive studiedata for nye indikasjoner med kreftlegemidlene Imfinzi og Tagrisso.
VOKSER PÅ KREFTLEGEMIDLER: – Astrazeneca hadde en veldig sterk start på 2024 med en betydelig samlet omsetningsvekst på 19 prosent i første kvartal, sier konsernsjef Pascal Soriot | Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis, File
VOKSER PÅ KREFTLEGEMIDLER: – Astrazeneca hadde en veldig sterk start på 2024 med en betydelig samlet omsetningsvekst på 19 prosent i første kvartal, sier konsernsjef Pascal Soriot | Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis, File
AV ULRICH QUISTGAARD

Den svensk-britiske legemiddelgiganten Astrazeneca opplevde sterk etterspørsel etter kreftmedisiner i første kvartal. Dette bidro til at resultatet for kvartalet ble høyere enn forventet.

Aksjen steg 5,2 prosent på London-børsen. 

– Astrazeneca hadde en veldig sterk start på 2024 med en betydelig samlet omsetningsvekst på 19 prosent i første kvartal, sier konsernsjef Pascal Soriot i en pressemelding. 

– Vår sterke pipeline fortsatte, og allerede i år har vi publisert positive studiedata med Imfinzi og Tagrisso, som var uten sidestykke innen lungekreft, sier han, og legger til at data fra studiene vil bli offentliggjort på et arrangement i juni. 

Astrazeneca hadde i første kvartal en omsetning på 12,7 milliarder dollar. Kvartalet var også det første i selskapets historie hvor salget av biofarmasøytiske legemidler og kreftmedisiner hver oversteg 5 milliarder dollar, sier Astrazenecas finansdirektør, Aradhana Sarin, i et intervju med Bloomberg News. 

Salget i første kvartal overgikk også markedets forventninger. Ifølge Bloomberg News var 11,8 milliarder dollar forventet av analytikerne. 

Kjerneresultatet per aksje i kvartalet ble 2,06 dollar, mot forventningene på 1,89 dollar per aksje. 

Blant annet overrasket salget av kreftmedisinen Tagrisso positivt ved å være «godt foran» forventningene, skriver analytiker Peter Welford fra Jefferies i et notat ifølge Bloomberg News, skriver danske MedWatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også