Boehringer Ingelheim inngår milliardavtale med bioteknologiselskap for å utvikle legemidler mot leversykdommer

Det tyske bioteknologiselskapet Boehringer Ingelheim har inngått et samarbeid med det britiske selskapet Ochre Bio for å utvikle behandlinger for kroniske leversykdommer.
LEVERSYKDOM: Boehringer Ingelheim investerer i utvikling av behandling for kroniske leversykdommer. | Foto: Boehringer Ingelheim/pr
LEVERSYKDOM: Boehringer Ingelheim investerer i utvikling av behandling for kroniske leversykdommer. | Foto: Boehringer Ingelheim/pr

Det skriver Financial Times.

Britiske Ochre Bio vil motta en innledende investering på 35 millioner dollar, som vil stige til mer enn 1 milliard dollar i royalties hvis legemiddelet gjennomfører kliniske studier, skriver Marketwire for danske MedWatch.

Det er en struktur som ligner på mange andre partnerskap i legemiddelindustrien.

Leveren er det eneste organet som kan vokse ut igjen og reparere seg selv, og det er denne funksjonen Ochre Bio vil utnytte i utviklingen av legemiddelet: 

- Vi prøver å gi leveren en liten dytt i riktig retning for å hjelpe den med å regenerere seg selv, sier Quin Wills, forskningsdirektør og medgrunnlegger av Ochre Bio,

- Det som skjer ved skrumplever, er at cellene ikke lenger har denne beslutningsprosessen for å begynne å dele seg og gjenopprette kapasiteten. Ved å endre visse ”brytere” ved hjelp av disse RNA-behandlingene hjelper vi dem med å ta disse beslutningene igjen, sier han.

Et vekttapspreparat som Boehringer Ingelheim har lisensiert fra danske Zealand Pharma, har vist positive resultater i studier på leversykdom, mens Novo Nordisk undersøker effekten av sitt vekttapspreparat Wegovy på fettlever, eller MASH. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også