Lytix Biopharma legger frem tidlige data på føflekkreft-kandidat

Svært tidlige data for den pågående studien på Lytix sin hovedkandidat er lagt frem på kreftkongressen ESMO. Nå vil Lytix Bioharma utvide studien. 
HOVEDDATA I 2024: – Vi forventer å rapportere hoveddata fra 20 pasienter i 1. kvartal 2024, sier administrerende direktør i Lytix, Øystein Rekdal. | Foto: Vidar Sandnes
HOVEDDATA I 2024: – Vi forventer å rapportere hoveddata fra 20 pasienter i 1. kvartal 2024, sier administrerende direktør i Lytix, Øystein Rekdal. | Foto: Vidar Sandnes

Lytix Biopharma presenterer tidige foreløpige data på 20 pasienter med avansert føflekkreft som ikke har respondert på en sjekkpunkthemmer og som har en dårlig prognose. 

Dataene legges frem på den europeiske kreftkongressen ESMO mandag. 

– Selv om disse dataene er tidlige, er tegnene på effekt vi har sett så langt oppmuntrende. Vi ser frem til å se resultatene fra hele kohorten av pasienter som er inkludert i studien, fulgt over en lengre tidsperiode. Vi forventer å rapportere hoveddata fra 20 pasienter i 1. kvartal 2024, sier administrerende direktør i Lytix, Øystein Rekdal, i en pressemelding. 

– Vi er også i ferd med å sende inn en søknad om utvidelse av studien med opptil 20 ekstra pasienter, sier han. 

– Noen pasienter har vist imponerende tegn på betydelig tumorkrymping i både injiserte og ikke-injiserte lesjoner, og LTX-315 ble godt tolerert med generelt milde til moderate behandlingsrelaterte bivirkninger. Studien pågår for øyeblikket, og de foreløpige dataene anses som umodne. Ytterligere detaljer vil bli delt i en fremtidig presentasjon. Pasientene er fortsatt tidlig i behandlingsforløpet, og konklusjonene fra denne interimsrapporten kan endre seg over tid, skriver selskapet. 

I ATLAS-IT-05-studien tester Lytix om selskapets kandidat, molekylet LTX-315, og sjekkpunkthemmeren Keytruda (pembrolizumab) kan være livsforlengende for pasienter med avansert fløflekkreft. Pasientene i studien er allerede blitt behandlet med monoterapier med sjekkpunkthemmere uten effekt.

Totalt 20 pasienter deltar i studien som foregår i USA, Norge, Spania og Frankrike. I Norge gjennomføres studien på Radiumhospitalet og Ahus.

De fleste av de inkluderte pasientene har sviktet på flere behandlingslinjer, inkludert kombinerte sjekkpunkthemmere eller BRAF/MEK-hemming. Resultatene er basert på en tidlig avlesning fra studien med en median oppfølgingstid på 15 uker, opplyser selskapet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også