Lytix Biopharma har fullrekruttert studie på føflekkreft-kandidat

Den pågående ATLAS-IT-05-studien har nå inkludert alle pasienter, melder Lytix Biopharma. 
I MÅL MED REKRUTTERINGEN: Lytix og direktør Øystein Rekdal er i mål med inkluderingen til studien på selskapets hovedkandidat LTX-315 som gjøres på pasienter med føflekk-kreft. | Foto: Vidar Sandnes
I MÅL MED REKRUTTERINGEN: Lytix og direktør Øystein Rekdal er i mål med inkluderingen til studien på selskapets hovedkandidat LTX-315 som gjøres på pasienter med føflekk-kreft. | Foto: Vidar Sandnes

I ATLAS-IT-05-studien tester Lytix om LTX-315 og sjekkpunkthemmeren pembrolizumab kan være livsforlengende for pasienter med avansert fløflekkreft. Pasientene i studien er allerede blitt behandlet med monoterapier med sjekkpunkthemmere uten effekt.

Totalt 20 pasienter deltar i studien som foregår i USA, Norge, Spania og Frankrike. I Norge gjennomføres studien på Radiumhospitalet og Ahus. Nå melder selskapet at studien er fullrekruttert. 

– Vi er overbevist om at vår unike teknologi tilbyr en løsning på dagens utfordringer innen kreftbehandling, gjennom å direkte drepe kreftceller og en bred aktivering av kroppens eget immunsystem. Resultatene fra studien vil hjelpe oss med å forstå LTX-315s bidrag til den kliniske responsen hos pasientene og hjelpe oss med å utvikle LTX-315 videre mot markedet, sier Øystein Rekdal, administrerende direktør i Lytix Biopharma, i en melding. 

Den første pasienten i studien ble rekruttert i desember 2021 ved MD Anderson Cancer Center i Houston, Texas. Totalt 10 studiesteder har vært involvert i denne studien, hvorav fire i USA og seks i Europa.

Selskapet vil dele midlertidige data fra den pågående ATLAS-IT-05-studien på årets ESMO i Madrid. Studien undersøker evnen til LTX-315 til å endre sykdomsforløpet hos pasienter som tidligere har mislykket behandling med anti-PD-1/PDL-1. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også