EMA stopper spansk kontraktsprodusent etter 60 brudd på god produksjonspraksis

Det spanske legemiddelverket har suspendert spanske Serra Pamies Laboratories på grunn av kritikkverdige forhold rundt både forskning og produksjon. 
SUSPENDERER SELSKAP: Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) har suspendert et spansk selskap på grunn av 63 brudd på god produksjonspraksis. | Foto: AP Photo/Peter Dejong)
SUSPENDERER SELSKAP: Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) har suspendert et spansk selskap på grunn av 63 brudd på god produksjonspraksis. | Foto: AP Photo/Peter Dejong)
ULRICH QUISTGAARD

EMA, de europeiske legemiddelmyndighetene, har suspendert Serra Pamies Laboratories fra å produsere medisiner ved kontraktprodusentens anlegg i Tarragona, like sør for Barcelona. 

Det melder flere bransjemedier som Fierce Pharma og Endpoints News. Inspeksjonsrapporten er nå også tilgjengelig i EMAs database over brudd på reglene for god produksjonsskikk, GMP.

I rapporten heter det at det spanske legemiddelverket inspiserte selskapet både i mai og deretter igjen i juni i år. I følge Endpoints News oppdaget den spanske legemiddelmyndigheten 63 brudd på GMP-reglene, hvorav 19 ble klassifisert som av vesentlig betydning. 

Det var blant annet problemer med analyser av morfin, endotoksiner og generiske legemidler. Også selskapets kvalitetsstyringssystem var mangelfullt. 

I en rapport skriver EMA at det er forbudt å markedsføre noen produkter produsert ved Tarragona-fabrikken, men at det ikke er funnet feil i partier som allerede er sendt til markedet. Det er derfor er det ikke gjort noen tilbakekalling.

I tillegg til kontraktsproduksjon tilbød Serra Pamies også kontraktsforskning og distribusjonsløsninger innen områder som dermatologi, ortopedi og gynekologi.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også