Internasjonal ekspertgruppe kom til enighet om forskning på legemidler og nevroutvikling hos barn

Forskere fra hele verden er nå kommet med en felles anbefaling om forskning på legemidler og nevroutviklingen hos barn, etter mange års diskusjon. 
EKSPERTGRUPPE: Det har tatt mange år å utarbeide felles retningslinjer for forskning på legemidler og barn. | Foto: Colourbox
EKSPERTGRUPPE: Det har tatt mange år å utarbeide felles retningslinjer for forskning på legemidler og barn. | Foto: Colourbox

Fordi det finnes så mange ulike tilnærminger blant forskerne, har det tatt en ekspertgruppe, som består av 35 forskere i 13 land, årevis å bli enige om hvordan forskning på legemiddelbruk hos mor påvirker nevroutviklingen til barnet. Nå er anbefalingene klare, ifølge Universitetet i Oslo (UiO). 

Til sammen er elleve anbefalinger publisert i tidsskriftet Frontiers in Pharmacology.

Flere av deltakerne i gruppen kommer fra Universitetet i Oslo (UiO), og blant dem er Hedvig Nordeng fra Farmasøytisk institutt. 

– Utfordringen med denne forskningen har vært sprikende oppfatninger av hva det er viktig å forske på, når, og hvilke metoder vi bør bruke. Det har ført til sprikende resultater som har vært vanskelig å tolke og sammenligne. Dermed blir rådene til gravide i praksis usikre, sier Nordeng, ifølge UiO. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også