Starter studie på langtidsvirkende sprøyter mot diabetes og fedme

Det svenske selskapet Nanexa starter en studie på langtidsvirkende liraglutid. 
FASE 1-STUDIE: Svenske Nanexa starter opp studien på liraglutid mot slutten av året. | Foto: Jens Dresling
FASE 1-STUDIE: Svenske Nanexa starter opp studien på liraglutid mot slutten av året. | Foto: Jens Dresling

Selskapet Nanexa starter en fase I-studie mot slutten av året, hvis mål er å utvikle en langtidsvirkende versjon av virkestoffet liraglutid. Det skal bare tas en gang i måneden.

Nanexa gjør studien sammen med den tyske kontraktsforskningsorganisasjonen Profil. 

– En GLP-1-analog som kun trenger å injiseres én gang i måneden, har potensial til ikke bare å lette diabetesbehandlingen og å bedre pasientens etterlevelse, men også til å forbedre toleransen og effektivitet, sier Tim Heise, forskningsleder i Profil i en pressemelding fra Nanexa. 

En første dyrestudie av NEX-22 som ble presentert tidligere i år viste en frigjøring av liraglutid over 28 dager, ifølge selskapet, som også sier det pågår flere prekliniske studier som foreløpig bekrefter disse resultatene, ifølge Läkemedelsvärlden

Legemidlene med liraglutid er forgjengeren til Novo Nordisk nye fedmelegemidler Ozempic og Wegovy, begge disse med semaglutid som aktiv substans. 

I dag markedsfører Novo Nordisk liraglutid under navnene Saxenda, mot fedme, og Victoza, til behandling av diabetes type 2.

Mens Ozempic tas som injeksjon én gang i uken, må pasienter som tar liraglutid mot fedme eller diabetes type 2 ta sprøyter hver dag. 

Nanexa utvikler injiserbare legemidler, og samarbeider også med flere legemiddelselskaper, deriblant danske Novo Nordisk og svensk-britiske Astrazeneca.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også