Pfizers fedmemiddel kan være like effektivt som Novo Nordisk-bestselger

Et oralt legemiddel har vist tilsvarende vekttap som Novo Nordisk diabetes-legemiddel Ozempic, som injiseres én gang i uken. 
FEDME-KAMP: Pfizers fedmemiddel tar opp kampen med Novo Nordisk sitt diabeteslegemiddel. | Foto: Colourbox
FEDME-KAMP: Pfizers fedmemiddel tar opp kampen med Novo Nordisk sitt diabeteslegemiddel. | Foto: Colourbox

Dette viser resultater fra en fase 2-studie ifølge CNBC. Resultatene ble presentert på en konferanse på slutten av fjoråret, men JAMA Network har nå sluppet hele den fagfellevurderte studien, skriver CNBC.

Pfizers studie fulgte 411 voksne med type 2-diabetes som enten tok selskapets pille, Danuglipron to ganger daglig, eller placebo, ifølge Marketwire og danske MedWatch.

Pasienter som tok en 120 mg-versjon av Danuglipron mistet omtrent ti pund over 16 uker, ifølge studien. 

Ifølge CNBC tyder resultatene på at Danuglipron kan være like effektivt for vekttap som Ozempic over en kortere periode, og Pfizers behandling er i pilleform. 

Nyheten sendte mandag Pfizer-aksjen opp med 3,0 prosent. til 37,88 dollar, mens Novo Nordisks ADR-notering på børsen i New York er motsatt, med et fall på 0,5 prosent på 169,76 dollar, som er godt over én dollar under nivået ved 17-tiden mandag, da det danske aksjemarkedet stengte. Her lukket Novo Nordisk-aksjen rekorden på 1179,80 danske kroner, etter en økning på 2,6 prosent, som blant annet kom etter at hoveddata fra en fase 3a-studie med 50 mg oral Semaglutid viste vekttap i tråd med Novos egen fedmebehandling, Wegovy.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

VIL EKSPANDERE INTERNASJONALT: Torbjørn Aamodt og Sensio er glad for å ha landet oppkjøpet med Nordic Capital Evolutions. | Photo: Ingar Sørensen

Sensio solgt til Nordic Capital

For abonnenter

DIPS-TOPP: Thomas Smedsrud tok over som daglig leder i Dips og konsernsjef i morselskapet Kernel i fjor. | Photo: Dips

Dips økte inntektene med 29 prosent

For abonnenter