Ny indikasjon for Astrazeneca-legemiddel mot autoimmun sykdom innført i EU

EU har utvidet indikasjonen til Astrazeneca-legemiddel Ultomiris, som nå kan brukes til å behandle voksne med den sjeldne autoimmune sykdommen NMOSD.
SJELDNE SYKDOMMER: Legemidlet Ultomiris brukes til å behandle flere sjeldne sykdommer, og har nå fått utvidet indikasjonen sin til å inkludere behandling av sykdommen NMOSD. | Foto: RACHEL WISNIEWSKI/REUTERS / X07206
SJELDNE SYKDOMMER: Legemidlet Ultomiris brukes til å behandle flere sjeldne sykdommer, og har nå fått utvidet indikasjonen sin til å inkludere behandling av sykdommen NMOSD. | Foto: RACHEL WISNIEWSKI/REUTERS / X07206

Ravulizumab, som markedsføres som Ultomiris, ble utviklet av legemiddelselskapet Alexion, som i 2021 ble kjøpt opp av Aztrazeneca. 

Europa kommisjonen vedtok onsdag å utvide indikasjonen til Ultomiris basert på en anbefaling fra det europeiske legemiddelbyråets (EMA) vitenskapelige komitee (CHMP) i mars. 

Legemidlet kan nå brukes til å behandle voksne pasienter med den auto-immune sykdommen NMOSD.

Ultomiris er det første og eneste langtidsvirkende legemiddelet som hemmer C5 proteinet i komplementsystemet, som er en del av kroppens immunsystem.

NMOSD (Neuromyelitis optica spectrum disorders) er en sjelden og svekkende autoimmun sykdom som påvirker sentralnervesystemet, inkludert ryggraden og synsnervene. 

– Effektiv NMOSD behandling er avhengig av å redusere tilbakefall. Selv et enkelt tilbakefall kan forårsake irreversible funksjonshemninger som gjør at pasienter ikke kan bevege seg, snakke eller ta vare på seg selv. Denne godkjenningen i Europa vil tilby pasienter og leger en ny, langtidsvirkende behandling med reduksjon i tilbakefallsrisiko, ettersom Ultomiris viste null tilbakefall i sin sentrale studie med dosering hver åttende uke, sier Orhan Aktas, professor ved instituttet for nevrologi, medisinsk fakultet ved Heinrich-Heine-universitet i Dusseldorf, Tyskland i en pressemelding. 

Ultomiris er allerede godkjent som behandling for pasienter med paroksystisk nattlig hemoglobinuri, generalisert myasthenia gravis og atypisk hemolytisk-uremisk syndrom. Astrazeneca tjente i 2021 688 millioner dollar på salg av legemidlet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også