Navamedic har nesten doblet omsetningen på ett år

– Vi har hatt en sterk start på 2023, og vi er nå på god vei til å nå vårt mål om en årlig omsetning på én milliard kroner, sier administrerende direktør Kathrine Gamborg Andreassen.
MOT MILLIARDEN: Navamedic og Kathrine Gamborg Andreassen melder om stor omsetningsvekst og sikter mot å omsette for en milliard kroner i året. | Foto: Sebastian Hagel
MOT MILLIARDEN: Navamedic og Kathrine Gamborg Andreassen melder om stor omsetningsvekst og sikter mot å omsette for en milliard kroner i året. | Foto: Sebastian Hagel
AV HANNA VICTORIA STEEN DAVIDESCU

Torsdag offentliggjorde norske Navamedic resultatene for første kvartal 2023. Tallene viser en økning på 93,3 prosent i omsetning sammenlignet med første kvartal 2022.

Navamedic har levert det de kaller nok et sterkt kvartal med en omsetning på 121,7 millioner kroner. Selskapet melder om inntektsvekst i selskapets tre kjernevirksomhetsområder. Reseptbelagte legemidler (RX) har en omsetning på 68,8 millioner kroner, forbrukerhelse- produkter på 27,7 millioner kroner og sykehusleveranser på 25 millioner kroner.

Driftsresultatet (EBIT) ble 13,9 millioner kroner, og var på minus 2,2 millioner i samme kvartal i fjor.

– På god vei til å nå milliarden

– Vi har hatt en sterk start på 2023, og vi er nå på god vei til å nå vårt mål om en årlig omsetning på én milliard kroner. Veksten er drevet av vellykket oppbygging av godt diversifiserte produktkategorier, og fortsatt sterk etterspørsel etter produkter på tvers av kategoriene, sier Kathrine Gamborg Andreassen, administrerende direktør i Navamedic i en børsmelding.

Fedmemidlet Mysimba utgjør over 40 prosent av omsetningen til Navamedic. Legemidlet omsatte for 159,1 millioner kroner i 2022, som er en økning fra 112,3 millioner i 2021.

Vil kjøpe svensk selskap

Navamedic fremsatte i mars et kontantbud på alle aksjene i Sensidose AB, som selger medisin til pasienter med langt fremskredet Parkinsons sykdom. Fra 10 mai 2023 eier Navamedic 58 prosent av aksjene i det svenske selskapet Sensidose AB. 

I fjerde kvartal 2022 signerte også selskapet en avtale med InfoRLife SA om salg av et innovativt antibiotikaprodukt til bruk på sykehus.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også