Biontechs overskudd faller når koronavaksine-salget faller – slår analytikernes forventninger

På ett år har kvartalsinntektene til Biontech falt fra 3,7 milliarder i førstekvartal 2022 til 502 millioner euro i førstekvartal 2023.
SLÅR FORVENTNINGENE: Salget av koronavaksiner faller stadig, men Biontech og Ugur Sahin slår fortsatt forventningene til analytikerne. | Foto: Biontech
SLÅR FORVENTNINGENE: Salget av koronavaksiner faller stadig, men Biontech og Ugur Sahin slår fortsatt forventningene til analytikerne. | Foto: Biontech

Det tyske mRNA-selskapet Biontech opplyser nå at de har 18,6 milliarder euro spart opp etter salg av koronavirus-vaksiner sammen med partneren Pfizer.

Denne kapitalen skal brukes til å lage en ny portefølje med mRNA-legemidler, nå som Covid 19-inntektene er i ferd med å forsvinne. Overskuddet fra salget har falt fra 3,7 milliarder euro det første kvartalet i 2022, til 502 millioner euro i årets første kvartal.

Dette skriver nyhetsbyrået Reuters.

Salget er imidlertid fremdeles høyere enn analytikerne hadde forventet på forhånd. Salget av koronavaksinen kom på 1,28 milliarder euro kontra analytikernes forventning om et salg på 1,1 milliarder. Det skriver Marketwire, som siterer Bloomberg, for danske MedWatch.

Selskapet går frem med et forskningsbudsjett på mellom 2,4 og 2,6 milliarder euro for å utvikle nye mRNA-terapier innenfor blant annet kreft-feltet og respiratorirske sykdommer.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også