GSK-ansatte streiker for bedre lønn

For første gang i GSKs historie har fagorganiserte ansatte gått til streik. Seks produksjonsanlegg vil rammes de kommende ukene. 
STEILE FRONTER: GSK-leder Emma Wamsley (t.v.) sitt forslag til lønnsøkningen vekker liten begeistring hos fagforeningsleder Sharon Graham i Unite. | Foto: GSK/Unite
STEILE FRONTER: GSK-leder Emma Wamsley (t.v.) sitt forslag til lønnsøkningen vekker liten begeistring hos fagforeningsleder Sharon Graham i Unite. | Foto: GSK/Unite

Ansatte ved GSKs produksjonsanlegg i Montrose i Skottland innledet tirsdag en streik i regi av fagforeningsorganisasjonen Unite. Ansatte ved totalt seks produksjonsanlegg i Storbritannia skal de neste ukene tas ut i streik, skriver Fierce Pharma. 

Den siste streiken skal etter planen avsluttes innen 26. mai. 

De ansatte streiker for bedre lønn. Det siste tilbudet til GSK om en lønnsøkning på 6 prosent og et engangstillegg på 1300 pund, ikke ble akseptert av Unite. 

I mars var inflasjonen i Storbritannia på 10,1 prosent. Lønnsøkningen og engangstillegget ville gitt en lønnsøkning på 9,7 prosent, argumenterte GSK. 

Det er ikke kjent hvor mange ansatte som kommer til å bli tatt ut i streik. Ingeniører, prosessteknikere, laboratorieanalytikere, lagerarbeidere og brannoffiserer er blant dem som skal streike, ifølge Unite.

GSK sier i en uttalelse at de mener tilbudet er «rettferdig og rimelig». – Vi er derfor skuffet over at Unite-forbundet har valgt å gjennomføre denne arbeidskampen, sier selskapet. 

En GSK-representant sier i en uttalelse til Fierce Pharma at selskapet «jobber for å redusere enhver risiko for betydelig forsyningsavbrudd», og at GSK har «omfattende erfaring» med å håndtere forsyningskjeden med forstyrrelser.

Unite representerer omtrent 20 prosent av GSKs ansatte ved produksjonsanleggene i Storbritannia. 750 av medlemmene stemte i april for det som er den første fagorganiserte streiken i GSKs historie. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også