Kraftig kursfall for Bergenbio - DNB anbefaler å selge

DNB endrer kursmålet til Bergenbio-aksjen fra ni til én krone etter emisjonsplanene.
NEDGRADERER: Geir Hiller Holom og DNB Markets mener det er på tide å selge i Bergenbio. | Foto: DNB
NEDGRADERER: Geir Hiller Holom og DNB Markets mener det er på tide å selge i Bergenbio. | Foto: DNB

Under Bergenbios årlige generalforsamling den 22. mai skal det stemmes over en emisjon til en verdi av 250 millioner kroner. 175 av disse millionene er allerede garantert for av eksisterende aksjonærer. 

Analyseavdelingen til DNB Markets, ved biotek-analytiker Geir Hiller Holom, ser på denne emisjonen som svært negativt for aksjekursen til selskapet fra Bergen.

Dette kommer frem av en analyserapport DNB Markets publiserte natt til onsdag.

DNB endrer nå sitt kursmål fra ni kroner og «hold» til én krone med en salgsanbefalling. Aksjekursen til Bergenbio har falt med rundt 50 prosent til en verdi på 2,3 kroner per aksje i timene etter at børsen åpnet. 

Bakgrunnen for nedgraderingen er at Holom vurderer at overskuddet fra emisjonen vil investeres inn utviklingsløpet for selskapets legemiddelkandidat, Bemcentinib som førstelinjebehandling ved ikke-småcellet lungekreft (NSCLC) med STK11-mutasjoner.

Han skriver at det er mange selskaper som jobber med behandlinger mot ikke-småcellet lungekreft, og at Bergenbio derfor vil møte et tøft marked. 

Med planene til selskapet slik de er i dag vil det være få hendelser de neste 12-18 månedene som kan gi aksjekursen et løft, ifølge Holom.

Holom noterer seg også at selskapets EU-samarbeid om Bemcentinib som behandling mot Covid-19 er satt på pause fordi det er for få sykehusinnleggelser i Europa til å fortsette EU-Solidact-studien. 

At Bemcentinib kan tas i bruk som en behandling mot Covid-19 er ikke noe DNB la noe verdi i, da Covid-19 markedet har endret seg, og har tung konkurranse. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også