Bergenbio vil hente opptil 250 millioner kroner

Styret i Bergenbio foreslår en emisjon på opp mot 250 millioner kroner, hvorav 175 millioner er garantert av investorer. 
STUDIENYTT: – Det neste halvannet året vil vi presentere vesentlige nyheter fra våre studier, sier Bergenbio-direktør Martin Olin. | Foto: Symphogen
STUDIENYTT: – Det neste halvannet året vil vi presentere vesentlige nyheter fra våre studier, sier Bergenbio-direktør Martin Olin. | Foto: Symphogen

Det er for å styrke selskapets finansielle fleksibilitet at styret i Bergenbio foreslår emisjonen på opptil 250 millioner kroner. 175 millioner kroner er allerede garantert av blant annet har Meteva AS og Investinor AS, som på forhånd garantert for henholdsvis 65 og 17,5 millioner kroner, som er inkludert i garantibeløpet på 175 millioner kroner. Garantistene vil få et honorar på 12 prosent av beløpet de garanterer for, skriver selskapet i en pressemelding. 

– Vil presentere vesentlige nyheter

Ved utgangen av 2022 hadde selskapet en kontantbeholdning på 151 millioner kroner. 

– Vi vurderer alle muligheter for finansiering, inkludert transaksjoner i kapitalmarkedet. Kontantbeholdningen, i tillegg til aksjonærlånet fra Meteva, er beregnet å kunne finansiere planlagte aktiviteter gjennom 2023, sa administrerende direktør Martin Olin til MedWatch da selskapet la fram tallene for fjerde kvartal i februar. 

Selskapet opplyser i meldingen at de vil bruke provenyet fra emisjonen og tegningsrettene til å fremme selskapets strategi om å utvikle legemiddelet bemcentinib mot ikke-småcellet lungekreft («NSCLC») og alvorlige luftveisinfeksjoner. 

– Det neste halvannet året vil vi presentere vesentlige nyheter fra våre studier. Gjennom en fortrinnsrettsemisjon vil selskapets balanse styrkes og selskapet få økt fleksibilitet til å støtte denne utviklingen, sier Martin Olin. 

– I et stadig mer krevende kapitalmarked er vi tilfreds med at toneangivende aksjonærer ønsker å støtte Bergenbios planer og strategi. 

Mohn-lån

I oktober sikret Bergenbio seg et lånefasilitet på opp mot 100 millioner kroner fra storaksjonæren Trond Mohn, gjennom selskapet Meteva AS.

Selskapet har så langt ikke trukket på lånefasiliteten. Dersom selskapet velger å gjøre det før begynnelsen av tegningsperioden vil Meteva AS ha rett til å konvertere det samlede trekkbeløpet til aksjer i fortrinnsrettsemisjonen, heter det i meldingen. 

Fortrinnsrettsemisjonen skal behandles på en ekstraordinær generalforsamling 22. mai. 

Kapitalinnhentingen er planlagt som en fortrinnsrettsemisjon, slik at eksisterende aksjonærer blir prioritert. For hver andre aksje som tegnes i fortrinnsrettsemisjonen vil aksjonærene motta en tegningsrett på én ny aksje i selskapet som kan selges senere eller utøves i gitte perioder. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også