Modernas influensavaksine-studie hadde ikke nok sykdomstilfeller for å få gode svar

mRNA-selskapet, som også jobber med vaksiner mot neste generasjon av koronaviruset og RS-viruset, møter på influensa-vansker. 
NY VAKSINE: Moderna møter på flere utfordringer når de prøver å følge opp mRNA-vaksinen deres mot koronavirus, ved å lage en ny influensavaksine. | Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin/NTB
NY VAKSINE: Moderna møter på flere utfordringer når de prøver å følge opp mRNA-vaksinen deres mot koronavirus, ved å lage en ny influensavaksine. | Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin/NTB

Moderna melder tirsdag at de har fått mangelfulle resultater på mRNA-vaksinen deres som skal forebygge influensainfeksjon, fordi influensas

Det skriver Endpoints News.

Det er spesifikt B-varianten av influensa som Modernas mRNA-1010-vaksine tidligere har hatt problemer med. Den første delen av selskapets fase 3-studie på vaksinen viste at den ikke var god nok mot den sjeldne B-varianten av influensa, ifølge Reuters.

Det at fase 3-studien feilet på B-varianten overrasket lederen for influensaporteføljen til Moderna, Raffael Nachbagauer. De hadde nemlig gode tall fra fase 2-studien. 

– Vi måtte grave litt dypere for å finne ut hva som har skjedd. Vi siktet oss inn på lokasjonene for studiene og befolknignene vi undersøkte, sier Nachbagauer.

Der fase 2-studien ble gjennomført i USA, ble fase 3-studien gjennomført på den sørlige halvkule i Argentina, Filippinene og Colombia, hvor mange ikke har blitt vaksinert mot influensa tidligere. 

Det er studien på den nordlige halvkule som nå blir forsinket, siden Moderna ikke har fått notert seg nok smittetilfeller. 

– Med mRNA-1010, som er vår første undersøkende vaksine mot influensa, er vi veldig motiverte av den gjennomgående sterke immunogen-resultatene mot A-varianten, og funn som samsvarer med at vi ikke er betydelig dårligere enn standardbehandling når det kommer til B-varianten i den siste fase 3-studien, har administrerende direktør i Moderna, Stéphane Bancel, sagt i en pressemelding.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også