GSK tar sikte på ny Jemperli-indikasjon etter fase 3-data

En midlertidig fase 3-analyse viser at sjekkpunkthemmeren Jemperli i kombinasjon med kjemoterapi reduserte risikoen for sykdomsprogresjon og død hos pasienter med livmorkreft. 
NY INDIKASJON: GSK skal søke om godkjennelse til å bruke Jemperli i standardbehandling av primær avansert eller tilbakevendende endometriekreft i løpet av årets første halvdel. | Foto: AP Photo/Sang Tan
NY INDIKASJON: GSK skal søke om godkjennelse til å bruke Jemperli i standardbehandling av primær avansert eller tilbakevendende endometriekreft i løpet av årets første halvdel. | Foto: AP Photo/Sang Tan

GSK har testet ut sjekkpunkthemmeren Jemperli (dostarlimab) i kombinasjon med kjemoterapi på pasienter med primær avansert eller tilbakevendende endometriekreft - livmorkreft - i fase 3-studien Ruby.

Jemperli er i dag innført av Beslutningsforum for pasienter med endometriekreft, men ikke som standardbehandling slik som er testet i Ruby-studien. 

En midlertidig analyse viser at behandling med Jemperli og kjemoterapi etterfulgt av Jemperli reduserte risikoen for sykdomsprogresjon og død med 36 prosent for hele pasientgruppen, sammenlignet med pasientene som fikk standardbehandlingen med kjemoterapi og placebo. 

For pasientgruppen som hadde MMR/MSI-H endometriekreft ble risikoen for død og sykdomsprogresjon redusert med hele 70 prosent 

– Ny behandlingsstandard

Sjefsonkolog ved Københavns Universitetshospital, Mansoor Raza Mirza, er leder av studien, som flere norske sykehus også har deltatt i. 

– Klinisk praksis har ventet i flere tiår på et meningsfylt fremskritt i standarden på omsorg for primær avansert eller tilbakevendende livmorkreft. Resultatene fra den kliniske studien Ruby, spesielt gitt de vanskelige-å-behandle histologiene som er inkludert i studien, viser støtte til en ny behandlingsstandard med tillegg av dostarlimab til dagens standardbehandling kjemoterapi, sier han. 

Interimanalysen viser også en klinisk meningsfull trend for total overlevelse i den samlede pasientpopulasjonen som fikk Jemperli i kombinasjon med kjemoterapi etterfulgt av Jemperli. 

Analysen er imidlertid gjort ved 33 prosent modenhet og var statistisk signifikant, men videre analyser er planlagt.

Forbereder søknad

Beslutningsforum innførte i januar Jemperli som monoterapi for behandling av voksne med tilbakevendende eller fremskreden dMMR/MSI-H endometriekreft som har utviklet seg under eller etter tidligere behandling med et platinaholdig regime.

GSK skal søke om godkjennelse til å bruke Jemperli i standardbehandling av primær avansert eller tilbakevendende endometriekreft i løpet av årets første halvdel. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå