Novartis brystkreftlegemiddel reduserte risiko for tilbakefall

Fase 3-studien NATALEE nådde sitt primærendepunkt. 
POSITIVT FOR FASE 3-STUDIE: Tarje Bergdahl, medisinsk direktør i Novartis Norge, er glad for at studien har nådd målet om redusert risiko for tilbakefall. | Foto: Novartis
POSITIVT FOR FASE 3-STUDIE: Tarje Bergdahl, medisinsk direktør i Novartis Norge, er glad for at studien har nådd målet om redusert risiko for tilbakefall. | Foto: Novartis

Novartis kunngjorde mandag positive resultater fra en midlertidig analyse av fase 3-studien NATALEE, som har sett på tileggsbehandling etter kirurgi i tidlig brystkreft, 

Tarje Bergdahl, medisinsk direktør i Novartis Norge, sier det er behov for nye, gode behandlingsalternativer som holder kvinner kreftfrie uten å gi dårligere livskvalitet. 

– NATALEE-studien ble designet for å adressere dette behovet. Det er derfor veldig gledelig å se at denne studien nå møter sitt primære endepunkt, reduksjon av risiko for tilbakefall, sier Bergdahl. 

Studien ser på adjuvant behandling av HR+/HER-brystkreft. Novartis’ CDK4/6-hemmer har vist redusert risiko for tilbakefall i en bred populasjon av pasienter med stadie II og III tidlig brystkreft inkludert pasienter med negativ lymfeknutestatus.

– Studien finner nå blant annet at vår behandling sammen med endokrinbehandling reduserer signifikant risikoen for tilbakefall sammenlignet med standard endokrinbehandling alene i adjuvant setting, sier Bergdahl i en pressemelding. 

Studien vil presenteres og bli sendt inn til regulatoriske myndigheter, opplyser selskapet. 

En uavhengig komité anbefalte å stanse studien tidlig ettersom det primære endepunktet for såkalt invasiv sykdomsfri overlevelse (iDFS) ble nådd. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også