Bergenbio har dosert første pasient i førstelinje lungekreftsstudie

Første pasient i Bergenbios studie på førstelinje-behandling av lungekreft er nå innrullert.
FORNØYD: Martin Olin, administrerende direktør i Bergenbio., er fornøyd med å ha fått dosert den første pasienten i studien. | Foto: Symphogen
FORNØYD: Martin Olin, administrerende direktør i Bergenbio., er fornøyd med å ha fått dosert den første pasienten i studien. | Foto: Symphogen

– Omtrent 20 prosent av pasientene med avansert ikke-småcellet lungekreft har STK11-mutasjoner. Disse pasientene har i dag ingen effektive behandlingsalternativer, sier sier Martin Olin, administrerende direktør i Bergenbio. 

– Majoriteten av pasienter med STK11-mutasjoner har høye nivåer av AXL-aktivering som nettopp er det bemcentinib målrettet hemmer. Vi er glade for å ha dosert den første pasienten i studien og ser frem til å fortsette evalueringen av bemcentinib og dets evne til å hemme AXL i en pasient gruppe som har et stort medisinsk behov, sier Olin i en pressemelding. 

Første halvår 2023 forventes flere data fra Bergenbios studier. Særlig denne studien er viktig for selskapets fremtid, sa Olin nylig til MedWatch. 

Bergenbios fase 1b/2a-studie skal evaluere bemcentinib i førstelinje-behandling (pasientene har ikke fått noen annen behandling tidligere) hos pasienter med ikke-småcellet lungekreft (NSCLC) med STK11-mutasjoner. 

  • STK11 er et gen der feil eller mutasjoner på genet fører til veldig dårlig respons på nåværende tilgjengelig standard behandling som består av kombinasjon av cellegift og immunterapi.
  • AXL er et membranprotein som sitter på overflaten av cellene. Det er kjent at forhøyede nivåer av AXL aktivering spiller en avgjørende rolle i kreftcellenes vekst og spredning og kan lede til behandlingsresistens lungekreft.
  • I fase 1b-delen av studien er hensikten å måle hvor godt kroppen tåler og håndterer bemcentinib i kombinasjon med standard behandling for pasienter med ikke-småcellet lungekreft uavhengig av om disse pasientene har STK11-mutasjoner.
  • I fase 2a-delen skal selve effekten av bemcentinib vurderes. I denne delen av studien, som forventes å starte senere i 2023, vil kun pasienter med ikke-småcellet lungekret med STK11 mutasjon inkluderes.I studien skal sikkerheten, toleransen og effekten av bemcentinib undersøkes i kombinasjon med standard behandling hos pasientene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også