Salgsveksten avtar for Novo Nordisk i USA

Salget av fedmemidlet Wegovy fortsetter å øke, men vekstkurven er i ferd med å flate ut. 
FØLGER INTERESSERT MED: – Det blir interessant å følge de kommende ukene og månedene når det flater ut, sier toppsjef Lars Fruergaard Jørgensen i Novo Nordisk om Wegovy-salget i USA. | Foto: Stine Bidstrup / Ritzau Scanpix
FØLGER INTERESSERT MED: – Det blir interessant å følge de kommende ukene og månedene når det flater ut, sier toppsjef Lars Fruergaard Jørgensen i Novo Nordisk om Wegovy-salget i USA. | Foto: Stine Bidstrup / Ritzau Scanpix

Novo Nordisk opplever fortsatt salgsvekst i USA etter at fedmemidlet Wegovy ble relansert ved nyttår, men i synkende grad, skriver Marketwire for danske MedWatch.

De seneste resepttallene fra Symphony Health Solutions viser ifølge Sydbank at det totale antallet resepter økte til 70 997 i uke syv fra 68 253 i uke seks. 

Antallet resepter økte dermed med 2700 sammenlignet med nær 8900 uken i forveien. 

Tror det vil flate ut

– Vi ser positivt på utviklingen for Wegovy i USA. Vi vurderer fortsatt at den stigende utskrivningstendensen er en konsekvens av den sterke underliggende etterspørsel efter Wegovy, og oppmerksomheten omkring fedmebehandling i USA, skriver analytiker Søren Løntoft Hansen i Sydbank i en kommentar.

– Om denne ukens litt lavere ukentlige vekstrate gjenspeiler at etterspørselen ved starten av relanseringen av Wegovy var ekstraordinært høy og nå er litt avtagende, vil de neste ukene gi svar på, skriver Hansen.

Toppsjef Lars Fruergaard Jørgensen i Novo Nordisk kommenterte USA-salget overfor Marketwire 1. februar, etter at salgstallene for de første ukene var kjent. 

– Det er fortsatt tidlig i lanseringen. Vi har hele tiden sagt at vi har ventet undertrykt etterspørsel, der pasienter har stått i kø. Akkurat nå klatrer vi den kurven. Det blir interessant å følge de kommende ukene og månedene når det flater ut. For jeg tror det vil flate ut, og også synke litt før det treffer en mer normal bane i forhold til at pasienter starter behandling, sa Jørgensen.

Ozempic-rekord

Resepttallene for Wegoy i USA for de første fem ukene er som følger: 

  • Uke én: 33 478
  • Uke to: 40 599

  • Uke tre: 43 703

  • Uke fire: 52 787

  • Uke fem: 59 374

I tillegg til Wegovy viser også de siste resepttallene en positiv utvikling for Novos andre GLP-1-midler, Ozempic, Rybelsus og Victoza, for behandling av type 2-diabetes, ifølge Sydbank-analytiker Hansen. 

Antallet totale resepter og nye resepter på Novos klart bestselgende legemiddel, Ozempic, satte rekord i uke syv.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også