GSKs RSV-data fra fase 3-studie publisert i New England Journal of Medicine

Fase 3-dataene på RSV-vaksinen som GSK har brukt til å søke om godkjennelse fra EMA og FDA, er publisert i New England Journal of Medicine. 
SAMME TEKNOLOGI: – Både GSKs vaksine mot helvetesild, og den nye vaksinen mot RSV-infeksjon, er utviklet med tilsvarende teknologi, sier medisinsk direktør Eirik Quamme Bergan i GSK Norge. | Foto: GSK
SAMME TEKNOLOGI: – Både GSKs vaksine mot helvetesild, og den nye vaksinen mot RSV-infeksjon, er utviklet med tilsvarende teknologi, sier medisinsk direktør Eirik Quamme Bergan i GSK Norge. | Foto: GSK

GSK har allerede søkt både amerikanske og europeiske legemiddelmyndigheter om å få godkjent sin RSV-vaksine. Selskapet ser ut til å få konkurranse, i spesielt stor grad fra Pfizer og Moderna.

Les mer: Legemiddelrivaler nærmer seg vendepunkt i kappløpet om RSV-vaksine

Fase 3-studien til GSK på vaksinen har nå blitt publisert i New England Journal of Medicine. Vaksinen ble gitt til voksne over 60 år, og har som tidligere kjent en total vaksineeffekt på 82,6 prosent mot nedre luftveissykdom forårsaket av RSV (Respiratorisk syncytialt virus). 

– Både GSKs vaksine mot helvetesild, og den nye vaksinen mot RSV-infeksjon, er utviklet med tilsvarende teknologi. Med denne teknologien har vi vist at vi kan utvikle vaksiner som er effektive hos eldre, sier medisinsk direktør Eirik Quamme Bergan i GSK Norge i en pressemelding.

Milde til moderate bivirkninger

Vaksinen har en effekt mot alvorlig infeksjon på 94,1 prosent. Hos studiedeltakere med underliggende sykdom var den på 94,6 prosent, mens effekten hos voksne i alderen 70-79 år var 93,8 prosent. 

De observerte bivirkningene var vanligvis milde til moderate og forbigående, de hyppigste var smerte på injeksjonsstedet, tretthet, myalgi og hodepine, skriver GSK. 

Også yngre aldersgrupper

GSK gjennomfører flere fase 3-studier for å vurdere effekt hos voksne i alderen 50-59 år med underliggende sykdom. Selskapet undersøker også samtidig administrering med andre vaksiner til voksne, ifølge pressemeldingen. 

Studiene er nå fullt rekruttert, og resultatene forventes i løpet av året. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

VIL EKSPANDERE INTERNASJONALT: Torbjørn Aamodt og Sensio er glad for å ha landet oppkjøpet med Nordic Capital Evolutions. | Foto: Ingar Sørensen

Sensio solgt til Nordic Capital

For abonnenter

DIPS-TOPP: Thomas Smedsrud tok over som daglig leder i Dips og konsernsjef i morselskapet Kernel i fjor. | Foto: Dips

Dips økte inntektene med 29 prosent

For abonnenter