Evotec og Janssen inngår kreftavtale

Tyske Evotec og Janssen Biotech, som er en del amerikanske Johnson & Johnson, skal samarbeide om å utvikle immunbaserte kreftbehandlinger. 
NYTT SAMARBEID: Janssen Biotech, som er en del amerikanske Johnson & Johnson, skal samarbeide med Evote i prekliniske fase. | Foto: Janssen/pr
NYTT SAMARBEID: Janssen Biotech, som er en del amerikanske Johnson & Johnson, skal samarbeide med Evote i prekliniske fase. | Foto: Janssen/pr

De to selskapene har inngått et strategisk partnerskap og lisensavtale om med formål om å utvikle immunbaserte kreftbehandlinger. 

Der skriver danske MedWatch.

Evotec og Janssen Biotech skal samarbeide i prekliniske fase, mens Janssen skal stå for klinisk utvikling og kommersialisering, ifølge en pressemelding fra Evotec. 

– Vi er veldig begeistret over samarbeidet med Janssen. Nye immunbaserede terapier med sykdomsrelevante, målrettede mekanismer forventes å hjelpe et stort antall pasienter, sier vitenskapelig direktør Cord Dohrmann i Evotec i meldingen.

– Evotec er forpliktet til å lede an innen innovasjon for å behandle og i siste instans helbrede sykdommer med et stort udekket behov.

Janssen skal finansiere forskningen til Evotec, og skal betale en ikke-oppgitt forhåndssum. 

Evotec skal også få få betalt for forsknings- og kommersielle milepæler, som overstiger 350 millioner dollar, eller om lag 3,5 milliarder norske kroner, så vel som trinnvise royalties fra produkter som kommer som følge av partnerskapet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også