Modernas RSV-vaksine reduserte symptomer hos eldre voksne med 84 prosent

Moderna skal søke om å få godkjent sin RSV-vaksine etter vellykket fase 3-studie. Det kan bli selskapets andre mRNA-vaksine på markedet. 
SATSER PÅ mRNA-VAKSINER: Moderna-sjef Stéphane Bancel ønsker å utvikle en portefølje av mRNA-vaksiner for viktigste luftveissykdommene som Covid-19, influensa og humant metapneumovirus. | Foto: Moderna
SATSER PÅ mRNA-VAKSINER: Moderna-sjef Stéphane Bancel ønsker å utvikle en portefølje av mRNA-vaksiner for viktigste luftveissykdommene som Covid-19, influensa og humant metapneumovirus. | Foto: Moderna

RSV-vaksinen til Moderna har nådd sitt primære endepunkt og reduserte to eller flere symptomer hos eldre voksne over 60 år med 83,7 prosent, ifølge en pressemelding.

Vaksinen nådde også sitt andre primære endepunkt og reduserte tre eller flere symptomer med 82.4 prosent. 

Selskapet ønsker å søke om å få godkjent vaksinen i løpet av årets første halvår. 

– Dataene er oppmuntrende. Dette er den andre gangen, etter vår koronavaksine Spikevax, at vi får positive fase 3-prøveresultater fra vår mRNA-vaksineplattform for infeksjonssykdommer, sier Moderna-sjef Stéphane Bancel i pressemeldingen. 

Satser på luftveissykdommer

Studien på RSV-vaksinen ved navn mRNA-1345 er ennå ikke ferdig og ytterligere data er ventet, blant annet for alvorlige tilfeller av RSV. 

– Vi ser frem til å publisere hele datasettet og dele resultatene på en kommende medisinsk konferanse for infeksjonssykdommer, sier Bancel. 

Moderna ønsker ifølge ham å utvikle en portefølje av mRNA-vaksiner for viktigste luftveissykdommene som Covid-19, influensa og humant metapneumovirus.

Bygger nye fabrikker

Bancel er for tiden på plass i Davos, der han ifølge Reuters forteller at Moderna bygger eller planlegger å bygge mRNA-vaksinefabrikker i Canada, Australia, Storbritannia og Kenya. 

Modernas mRNA-vaksiner produserers i dag i Sveits og USA. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også