North Energy krever at Nordic Nanovector viser frem regnskapstall

Storaksjonæren i Nordic Nanovector, North Energy, krever at selskapet legger frem regnskapstall.
MÅ VISE TALL: Den nye styrelederen i Nordic Nanovector blir bedt av storeier om å vise fram regnskapstall. | Foto: Vidar Sandnes
MÅ VISE TALL: Den nye styrelederen i Nordic Nanovector blir bedt av storeier om å vise fram regnskapstall. | Foto: Vidar Sandnes

Dette kommer frem i et brev North Energy har sendt det nye styret og styreleder Jon Magne Asmyr i Nordic Nanovector. 

Vil ha større grad av åpenhet

North Energy-direktørene Rachid Bendriss og Didrik Leikvang skriver i brevet at de i kjølvannet av den ekstraordinære generalforsamlingen, der det ble valgt nytt styre, fortsatt tror selskapet er i en utfordrende situasjon og at dette umiddelbart må adresseres ved blant annet å forplikte seg til en forretningsmodell som er levedyktig. 

De skriver videre at de ønsker større grad av åpenhet i kommunikasjonen med aksjonærene.

– Vi krever umiddelbare og radikale endringer i styringen av selskapet, heter det videre. 

– Selskapet publiserte ikke sin Q3-rapport i 2022, og i løpet av 2022 har selskapet kun publisert ufullstendig og delvis finansiell informasjon, skriver de, og legger til at siste gang de så et fullstendig balanseregnskap var den 30.juni 2022.

Vil ha tallene senest 16.januar

North Energy ber Nordic Nanovector legge frem ytterligere økonomisk informasjon som skal offentliggjøres til alle aksjonærer, og ber selskapet publisere disse av senest 16 januar. 

– Vær oppmerksom på at dette brevet vil bli gjort offentlig tilgjengelig, avslutter North Energy-direktørene. 

For én uke siden ble det avholdt ekstraordinær generalforsamling i Nordic Nanovector. Nytt styre ble valgt etter at det forrige valgte å gå av. De gikk av fordi en tidligere generalforsamling stemte i mot deres forslag om å slå Nordic Nanovector sammen med biotek-selskapet Apim Theurapeutics.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også