Sanofi forventer å løse Zantac-konflikt snart – spår økte inntekter i det fjerde kvartalet

Den franske giganten spår gode tall fra forrige kvartal på grunn av positive valutakurser og influensavaksinesalg. Nå skal også noe av konflikten rundt halsbrann-midlet Zantac løses opp i.
TVIST: Sanofi og administrerende direktør Paul Hudson er i en tvist med Boehringer Ingelheim om hvem som skal stå til ansvar for Zantac-anklager. Dette skal de angivelig få løst opp i snart.
TVIST: Sanofi og administrerende direktør Paul Hudson er i en tvist med Boehringer Ingelheim om hvem som skal stå til ansvar for Zantac-anklager. Dette skal de angivelig få løst opp i snart.

Sanofi opplyser onsdag at de forventer å kunne presentere gode resultater i fjerdekvartals-rapporten deres som skal publiseres tidlig i februar. Årsaken er en sterk dollar i forhold til euroen, og salg av influensavaksiner. 

Det skriver nyhetsbyrået Reuters

Sanofi gjør store deler av forretningene sine i USA, men rapporterer inntektene sine i euro. Derfor er en sterk dollar positivt for dem. 40 prosent av det franske selskapets salg finner sted i det amerikanske markedet. 

Sanofi har i lang tid fått en rekke søksmål mot seg, sammen med andre store farma-selskaper, knyttet til halsbrannmedisinen Zantac, og hvorvidt denne kan føre til kreft. 

I desember avviste en amerikansk dommer 50 000 krav fra fornærmede, da han mente det var for tynt vitenskapelig grunnlag de baserte seg på.

Hvem har skylda?

Spørsmålet som Sanofi og Boehringer Ingelheim nå står overfor handler om hvem som skal stå til ansvar i andre gjenværende rettsakene. 

Sanofi melder nå at dette skal bli løst i løpet av 2023s første kvartal. 

Tidligere har Sanofi og Pfizer inngått forlik i en Zantac-sak i California i desember. 

– Sanofi inngikk ikke forlik i denne saken fordi vi mener det er noe sannhet bak kravene, men heller for å unngå kostnadene og forstyrrelsen det hadde medført å gjennomføre en rettssak i California, kommuniserte selskapet i ettertid, ifølge Reuters. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også