Nordic Nanovectors aksjonærgruppe kjemper for egen plan om å redde selskapet

AG Nanovecor frykter at selskapets største akjonærs kapitalinteresse skal overskygge ønsket om «å se potensialet i CD37-plattformen». 
HAR REDNINGSPLAN: Aksjonærgruppen AG Nanovector ledes av Jon Magne Asmyr. | Foto: Vidar Sandnes
HAR REDNINGSPLAN: Aksjonærgruppen AG Nanovector ledes av Jon Magne Asmyr. | Foto: Vidar Sandnes

Investeringsselskapet North Energy er største aksjonær i Nordic Nanovector. De innkalte nylig til ekstraordinær generalforsamling, etter at både styret og fungerende direktør i selskapet trakk seg forrige uke. Den avholdes den 3.januar og skal velge nytt styre. 

– God dialog

Aksjonærgruppen AG Nanovector, som består av flere hundre aksjonærer, skriver i en pressemelding at de fortsetter med sine tidligere varslede tiltak for å redde selskapet. 

Videre skriver selskapet at de «står sammen med North Energy ift de videre planene og om det er dialog. Det vi kan si er at det er god dialog mellom AGNV og NE, at vi har et felles mål om å få frem verdiene i selskapet, men at vi tenker ulikt ift måloppnåelse. AGNV har vært transparente i den utstrekning det er mulig ift de planer vi har. NE har fortsatt ikke uttalt hvilken plan og tanker de har rundt den videre driften av selskapet. I dette ligger en risiko for at kapitalinteressen overskygger ønske om å se potensialet i CD37 plattformen. NE ønsker ikke et kombinert styre slik vi har foreslått for dem, men vil bruke sitt eget team».

Gjennomgang

Aksjonærgruppen skriver også at de ønsker å legge opp til «en mer transparent informasjonshåndtering», og lister opp seks punkter de skal ta for seg: Utgiftsgjennomgang, Paradigmestudien, gjennomgang av selskapets medisin-kandidater, gjennomgang av personalet, gjennomgang av styrets/selskapets tidligere disposisjoner, strategiske grep og nye potensielle prosjekter innen farmasi. 

Siden forslaget om en sammenslåing med Apim Therapeutics ble annonsert den 10. november har aksjonærer i selskapet motsatt seg den. North Energy var først ute med å si at de var i mot sammenslåingen fordi «metodene som er brukt for å verdsette selskapet ser ut til å ha åpenbare mangler, og at de i hvert fall ikke er basert på en eple-for-eple-prissetting av selskapene.».

Den 1. desember ble forslaget om sammenslåing stemt ned.

MedWatch har torsdag morgen kontaktet North Energy for en kommentar til denne saken, de har så langt ikke besvart henvendelsene. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også