Photocure melder om positive resultater

Photocure har lagt frem nye data på sin blærekreftbehandling på urologi-kongressen Society of Urologic Oncology (SUO).
Foto: Photocure
Foto: Photocure

Dataene viser ifølge Photocure at selskapets Blue Light Cystoscopy reduserer risikoen og forlenger tiden til tilbakefall for pasienter som har gjennomgått transuretral reseksjon av blæren (TURB), i tillegg til hvitt lys.

Databasen Blue Light Cystoscopy with Cysview Registry har samlet data fra pasienter med ikke-muskelinfiltrerende blærekreft (NMIBC). De nye dataene representerer et interimanalyse av en studie som vil inkludere totalt 4400 pasienter.

Photocures legemiddel Hexvix, som markedsføres som Cysview i USA og Canada, er et diagnostikum for blærekreft som kan brukes sammen med blått lys. Middelet føres inn i blæren via kateter. Etter tømming av blæren kan klinikeren etter noe tid undersøke blæren for kreft med blått lys.

Nylig meldte Photocure og partneren Asieris at de starter en fase 3-studie i Kina hvor de skal undersøke sikkerheten og treffsikkerheten til Hexvix målt opp mot standardbehandlingen med hvitt lys, skriver Photocure i en melding. De skal i denne omgang undersøke pasienter med ikke-muskelinfiltrerende blærekreft (NMIBC).

Dette gjør de for å få markedsføringstillatelse i fastlands-Kina for produktet. Photocure kaller dette en «bridging trial» som skal bekrefte tidligere forskningsfunn på behandling på den kinesiske befolkningen.

Photocure og Asieris inngikk avtale i 2021 om at Asieris skal markedsføre Photocures produkter i Kina og Taiwan. Tidligere hadde de en lignende avtale i Europa med selskapet Ipsen. Photocure skal etablere et eget salgsapparat i Europa, har MedWatch tidligere skrevet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev