Roche dropper utvikling av Alzheimer-kandidat

Legemiddelselskapet Roche la frem de fullstendige resultatene for sine to fase 3-studier på legemiddelkandidaten gantenerumab på Alzheimerkongressen CTAD.
GIR OPP: Roche går ikke videre med utviklingen av legemidlet gantenerumab. | Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Matt York
GIR OPP: Roche går ikke videre med utviklingen av legemidlet gantenerumab. | Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Matt York

Nå legger Roche ned utviklingen av legemiddelkandidaten gantenerumab, skriver Life Science Sweden.

Resultatene fra selskapets forskningsprogram Graduate viste at bare 28 prosent av pasientene i Graduate 1 hadde blitt kvitt plakk-avsetninger i hjernen etter behandling med gantenerumab. I Graduate 2 var tilsvarende 25 prosent. Dette betyr at kun om lag halvparten så stor andel av pasientene fikk de behandlingsresultatene som selskapet hadde håpet på etter to år.

Selskapet uttalte i november at de ikke nådde de primære målene.

– Dette er svært skuffende nyheter å komme med, sa Levi Garraway, Roche’s medisinske direktør i en melding, skriver Science.org.

På samme kongress denne uken la selskapene Esai og Biogen frem resultater fra fase 3-studien Clarity AD, som viste at legemiddelet lecanemab bremser Alzheimers sykdom i moderat grad, og med visse bivirkninger.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

LITEN OMSETNING: Photocure har anslått at salget av fleksibelt blålys-cystoskopi-utstyr skulle utgjøre i underkant av to prosent av selskapets inntekter i år. | Foto: Photocure

Produksjonsstans for Photocure-leverandør

For abonnenter