Helsefond-forvalter: – Hvis du skal eie aksjer nå, så ville jeg eiet helseaksjer

Helseselskaper vil vokse 2,5 til 3 prosent mer enn verdensøkonomien de neste 10-15-20 årene, spår forvalter Trond Tviberg, som har startet et nytt helsefond.
NYTT FOND: Seior Capital er et nytt helsefond.
NYTT FOND: Seior Capital er et nytt helsefond.

Tdiligere Sector-forvalter Trond Tviberg har startet et nytt helsefond, Seior Capital, sammen med Mads Andreassen og Are Søberg, skriver Finansavisen.

Tviberg mener helsebransjen står i en unik posisjon.

– Hvis du skal eie aksjer nå, så ville jeg eiet helseaksjer, sier han.

– Selskapene skal vokse 2,5 til 3 prosent mer enn verdensøkonomien de neste 10-15-20 årene. Derfor skal du ha eksponering mot helse. I tillegg har man nedsidebeskyttelse gjennom utbytte, tilbakekjøp og oppkjøp, sier Tviberg.

Til Finansavisen forklarer han hvorfor han mener helseaksjer vil lønne seg.

– Helse er defensivt, og i tillegg attraktivt priset. Det er noen innovative selskaper i markedet, som samtidig er lavt priset. Det er ikke ofte slikt skjer. Man får eksponering mot emerging markets med middelklassen som driver, og mot demografi der folk blir eldre.

Tviberg spår at de store pharmaselskapene kommer til å kjøpe opp selskap i tiden framover.

– Biopharmaselskaper har over 500 milliarder dollar i netto cash bygget opp gjennom covidperioden. Men de har utfordringer med veksten, og det løser de med oppkjøp. Lav vekst og masse cash gir oppkjøp. De store trenger det, og vi ser det kommer, sier han til Finansavisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også