Forventer forsinket forsyning av nytt fedmelegemiddel fra Novo Nordisk

På grunn av leverandørproblemer vil ikke forsyningen av Novo Nordisk sitt fedmelegemiddel semaglutid (Wegovy) gå etter planen, spår Finanshuset Jefferies.
NOK EN GANG: Novo Nordiske sin belgiske produsent har for andre gang på ti måneder mottatt et såkalt 483-varselbrev fra det amerikanske legemiddeltilsynet. | Foto: Novo Nordisk / PR
NOK EN GANG: Novo Nordiske sin belgiske produsent har for andre gang på ti måneder mottatt et såkalt 483-varselbrev fra det amerikanske legemiddeltilsynet. | Foto: Novo Nordisk / PR

Den belgiske leverandøren Catalent, som fyller sprøyter for Novo Nordisk sitt nye fedmelegemiddel, har fått påpakning fra det amerikanske legemiddeltilsynet (FDA).

Produsenten har for andre gang på ti måneder mottatt et såkalt 483-varselbrev, med beskjed om at flere krav ikke er oppfylt. Deriblant får luftesystemet tommelen ned, skriver danske MedWatch.

Finanshuset Jefferies spår nå at Catalent må gjøre nødvendige utbedringer av fabrikken i Brüssel. En robust levering av fedmelegemiddelet Wegovy til USA vil dermed sannsynligvis ikke skje innen årets slutt, skriver MedWatch.

Den danske legemiddelgiganten bygger for tiden opp sin beholdning med Wegovy.

Jefferies legger til grunn at tidslinjen består, men at avvik fra denne trolig vil bli kunngjort når selskapet har fått klarhet i dette.

– Tatt i betraktning den bekymrede karakteren til det seneste 483-brevet [påpakningen fra FDA, journ. anm.], ifølge vår ekspert, mener vi at utbedringer trolig vil øke risikoen for at en robust forsyning av Wegovy muligens ikke vil bli oppnådd for å imøtekomme etterspørselen i 2023, i det minste inntil en av to planlagte fasiliteter for påfylling kommer i bruk, heter det i uttalelsen fra finanshuset.

Novo Nordiske har ikke kommentert brevet. Påpakningen kommer ti måneder etter den første anmerkningen fra FDA, som den gangen gjorde at Novo Nordisk ikke kunne levere Wegovy til USA. Det påførte Novo Nordisk sine aksjonærer et milliardtap.

Legemiddelet har markedsføringstillatelse i Norge.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også