Vistin Pharma gikk med underskudd i tredje kvartal

Salget til legemiddelprodusenten Vistin Pharma økte med 46 prosent, men dyre råvarer og høye strømpriser sørget for negativt resultat.
ØKER PRODUKSJONEN: Vistin Pharma forventer å produsere rundt 7000 tonn årlig Metformin HCl i løpet av 2023. | Foto: Vistin
ØKER PRODUKSJONEN: Vistin Pharma forventer å produsere rundt 7000 tonn årlig Metformin HCl i løpet av 2023. | Foto: Vistin

Inntektene til Vistin Pharma i årets tredje kvartal økte til 91,7 millioner kroner fra 62,9 millioner i samme kvartal ifjor, ifølge selskapets kvartalsrapport. Det er en økning på 46 prosent. 

Likevel endte selskapet opp med et negativt resultat etter skatt på 6,7 millioner, sammenlignet med et overskudd på 0,9 millioner i fjor. Årsaken er høye strøm- og råvarepriser. I tillegg hadde selskapet en engangsutgift på fem millioner i forbindelse med ikke-salgbare valideringspartier og justering av inventar. 

Driftskostnadene er 94,6 millioner - opp fra 59,1 millioner i tredje kvartal i fjor.

Øker produksjonen

Det er stor etterspørsel etter metformin, ifølge Vistin Pharma. Salgsvolumet økte med 19 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor. Optimalisering av driften ga ny kvartalsrekord for produksjonsvolum og var på nær 1100 tonn. 

Selskapet har bygget en ny produksjonslinje og har nå to produksjonslinjer for Metformin HCl. Produksjonen er forventet å være 5 500 tonn mot slutten av 2022 og rundt 7000 tonn årlig i løpet av 2023, ifølge rapporten.

Om lag 85 prosent av den totale investeringen på 100 millioner i forbindelse med utbyggingen var betalt i slutten av september.

Vistin Pharmas produksjon av Metformin HCI API dekker om lag 10 prosent av verdens etterspørsel etter legemiddelet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også