Manglende booster-etterspørsel kan gi prishopp på vaksiner

Selskapene som utvikler og markedsfører koronavaksiner så for seg større etterspørsel etter booster-vaksinene. Nå må prisene opp for å unngå fall på børsen.
VAKSINESKREKK: På grunn av manglende etterspørsel på booster-fronten må vaksineselskapene øke prisene eller svi på børsen. | Foto: AP Photo/John Locher
VAKSINESKREKK: På grunn av manglende etterspørsel på booster-fronten må vaksineselskapene øke prisene eller svi på børsen. | Foto: AP Photo/John Locher

Etterspørselen etter booster-vaksiner har ikke møtt forventningene som Pfizer, Biontech, Moderna og Novavax hadde for neste år. Dermed må selskapene ta igjen tapte inntekter ved å heve prisen på de vaksinene de får solgt, mener flere analytikere, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Vaksineprodusentene så for seg at re-vaksineringen mot covid-19 kunne bli like omfattende som influensavaksinen, som omtrent 600 millioner mennesker tar hvert år, ifølge Reuters.

I det amerikanske markedet viser folk seg å være utpreget umotiverte til å ta ytterligere koronavaksiner. To tredjedeler av voksne amerikanere har ingen planer om å ta flere vaksiner.

Moderna har for eksempel uttalt at de kan ta sikte på å priser opp mot 100 dollar per vaksine, som originalt var til salgs for 16,5 dollar.

Investorene har angivelig begynt å tvile på koronavaksine-markedet, og da spesielt Moderna, Biontech og Novavax, som ikke har andre store inntektskilder. Aksjene til alle tre selskapene har falt betydelig i den siste perioden, ifølge Reuters.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også