Dansk fedmesuksess gir rekrutteringstrøbbel for legemiddelselskaper i Sør-Sverige

Danskene ansetter legemiddelingeniører og forskere i høyt tempo. Legemiddelselskapene i Skåne-regionen blir taperne. 
SKÅNE: Lund-baserte Medicon Village er Skandinavias største livsvitenskapspark, og merker kompetanse-konkurransen. | Foto: Anne Grete Storvik
SKÅNE: Lund-baserte Medicon Village er Skandinavias største livsvitenskapspark, og merker kompetanse-konkurransen. | Foto: Anne Grete Storvik

Lønningene er 50 prosent høyere i Danmark enn i Sverige. Det gjør det vanskelig for svenske selskaper å konkurrere med danske bedrifter om talentene, skriver Dagens Industri.

Dette slår særlig ut for legemiddelindustrien. København-regionen er hjemsted for flere multinasjonale selskaper, med Novo Nordisk i spissen. 

Danske Novo Nordisks kraftige ekspansjon påvirker bedrifter i Sør-Sverige, som får rekrutteringstrøbbel. 

Selskapet, som selger fedme- og diabetesmedisiner, utvider produksjonskapasiteten med flere nye produksjonsanlegg, samtidig som det iverksetter nye forskningsinitiativer, viser Life Science Sweden til. Dette rammer legemiddelfirmaer i Skåne. 

– Novo Nordisk suger til seg all den kompetansen de kan få i regionen, for eksempel forskere og legemiddelingeniører. Det har vært vanskelig å konkurrere med lønningene i årevis, men med den svake svenske kronen er det nesten umulig, Ebba Fåhraeus, administrerende direktør i Smile i Lund, en inkubator som hjelper gründerbedrifter innen livsvitenskap, til Dagens Industri.

Petter Hartman, direktør ved vitenskapsparken Medicon Village Innovation i Lund, sier til avisen at konkurransen med Danmark om kompetansen tvinger mange selskaper til å lete etter personer utenfor Europa.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også