Svensk legemiddelindustri henter toppsjef fra det offentlige

Lif, den svenske bransjeorganisasjonen for legemiddelindustrien, henter sin nye direktør fra IVO, det svenske tilsynet for helse og omsorg.
BLIR NY LIF-DIREKTØR: Sofia Wallström skal tale den forskningsbaserte legemiddelindustriens sak i Sverige. | Foto: Lif
BLIR NY LIF-DIREKTØR: Sofia Wallström skal tale den forskningsbaserte legemiddelindustriens sak i Sverige. | Foto: Lif

Lifs styre har utnevnt Sofia Wallström til ny administrerende direktør. Lif - de forskande läkemedelsföretagen - som tilsvarer norske LMI, henter dermed en mangeårig byråkrat til stillingen. Hun er blant annet tidligere statsråd og departementsråd. 

Wallström er for tiden generaldirektør for IVO, det svenske tilsynet for helse og omsorg. I perioden 2013-2019 var Sofia generaldirektør for TLV, Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, og hun har mange års erfaring fra det svenske regjeringskansliet, blant annet som statsråd i Finansdepartementets budsjettavdeling og departementsråd i Socialdepartementet. Hun har også vært særlig utreder i flere offentlige utredninger.

- Den forskningsbaserte legemiddelindustrien er en utrolig viktig aktør for Sverige og svenske pasienter. Utviklingen av livreddende vaksiner under pandemien er bare ett av mange eksempler på hvor viktig life science-sektoren er. Jeg ser veldig frem til å bli en del av denne dynamiske bransjen og bidra til enda mer samskaping og partnerskap for en tilgjengelig og bærekraftig behandling for alle pasienter, sier Sofia Wallström i en pressemelding. Hun starter i jobben i oktober. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også