Går fra Janssen – blir pasientforeningsrådgiver

Marthe Brovold Løberg skal ikke lenger jobbe med myndighetskontakt for Janssen, og skal fra nå av hjelpe pasientorganisasjoner med økt synlighet og politisk gjennomslag.
NY JOBB: Marthe Brovold Løberg skal nå jobbe med rådgivning for norske pasientforeninger i selskapet Orgservice. | Foto: Tomy Hoang/Orgservice AS
NY JOBB: Marthe Brovold Løberg skal nå jobbe med rådgivning for norske pasientforeninger i selskapet Orgservice. | Foto: Tomy Hoang/Orgservice AS

Marthe Brovold Løberg skal ikke lenger jobbe som leder for myndighetskontakt og kommunikasjon i Janssen, som formelt byttet navn på torsdag til J&J Innovative Medicines. Brovold Løberg går ut av legemiddelindustrien, og inn i konsulentselskapet Orgservice, som tilbyr tjenester til frivillige organisasjoner i Norge. Selskapet leverer strategisk rådgivning, interessepolitisk arbeid og administrativ støtte.

På kundelisten har Orgservice blant andre Prostatakreftforeningen, Munn- og halskreftforeningen, Lymfekreftforeningen, Autismeforeningen, Diabetesforbundet og Foreningen for blødere i Norge.

– Jeg har et stort engasjement for pasientene og for den betydelige innsatsen som frivilligheten legger ned på helseområdet, og gleder meg til å jobbe for at pasient- og brukerorganisasjoner får økt synlighet og politisk gehør for sine saker, sier Brovold Løberg, som skal ikle en rolle som spesialrådgiver i Orgservice.

Brovold Løberg er utdannet helseøkonom og har tidligere jobbet for både Radforsk og Oslo Cancer Cluster.

– Med bakgrunn fra en helseklynge og fra legemiddelindustrien, har jeg sett hvordan pasientene ofte må kjempe for tilgang til ny behandling og ulike tjenester, og hvor viktig arbeid det er å synliggjøre deres rolle og styrke deres stemme inn i systemene, sier hun.

– Vi har en tydelig vekstambisjon på vegne av foreningene og Marthes erfaring og egenskaper vil bli viktig for oss i det strategiske arbeidet fremover, sier Andreas Hole, som er eier og gründer i selskapet, og også fungerer som spesialrådgiver i selskapet.

Hole eier alle aksjene i Orgservice gjennom sitt holdingselskap. Selskapet omsatte for 19,4 millioner kroner i 2022. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også