Helsetopp blir styreleder for Forskningsrådet

Tidligere NTNU-rektor Gunnar Bovim tar over etter Kristin Halvorsen som styreleder. 
TAR OVER: Gunnar Bovim er ny styrelder i Norges forskningsråd. | Foto: Skjermdump/regjeringen.no
TAR OVER: Gunnar Bovim er ny styrelder i Norges forskningsråd. | Foto: Skjermdump/regjeringen.no

Kunnskapsdepartementet oppnevnte onsdag nytt styre for Norges forskningsråd. Det sittende styret utvides med to nye medlemmer, og Gunnar Bovim tar over etter Kristin Halvorsen som styreleder.

Bovim er tidligere rektor for NTNU, og har blant annet vært administrerende direktør for Helse Midt-Norge RHF og ved St.Olavs Hospital i Trondheim.

Det nye styret er oppnevnt for fire år fra 1. juli 2023. Sammen med Gunnar Bovim, kommer to nye medlemmer inn i styret: Iselin Marstrander, administrerende direktør i Nordlandsforskning, og Paula Eerola, leder av Finlands vitenskapsakademi, ifølge en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet. 

Styret til Forskningsrådet vil bestå av syv personer:

– Vi utvider nå styret med to personer. Vi får inn en bredere vitenskapelig kompetanse som sammen med det øvrige styrets samlede erfaring og kunnskap, vil sikre oss et handlekraftig og effektivt styre. Kombinasjonen av kontinuitet og ny kompetanse, vil gi et godt fundament for den videre forskningssatsingen i Norge, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp).

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også