GSK-streiken i Storbritannia trappes opp

I juni skal streiken blant de ansatte i GSK trappes opp, ifølge fagforeningen Unite.
ESKALERER: Fagforeningsleder Sharon Graham (t.h.) i Unite trapper nå opp streiken for de ansatte i Emma Wamsleys GSK. | Foto: GSK/Unite
ESKALERER: Fagforeningsleder Sharon Graham (t.h.) i Unite trapper nå opp streiken for de ansatte i Emma Wamsleys GSK. | Foto: GSK/Unite

I mai gikk ansatte i GlaxoSmithKline (GSK) ut i streik etter å ha sagt nei til en lønnsøkning på seks prosent, pluss et flatt tillegg på 1300 pund. Fagforeningen Unite mener dette tilbudet var «langt under inflasjonen». I mars var inflasjonen i Storbritannia på 10,1 prosent.

Arbeidere ved seks forskjellige produksjonsanlegg i landet ble tatt ut i streik av fagforeningen. Ingeniører, prosessteknikere, laboratorieanalytikere, lagerarbeidere og brannoffiserer er blant dem som streiker, ifølge Unite.

Unite melder nå at streiken skal trappes opp i juni. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Første streiken denne måneden vil avholdes 9. juni på samtlige produksjonsanlegg. Disse er Barnard Castle, Irvine, Montrose, Ware, Worthing og Ulverston.

En talsperson fra GSK uttaler at de anerkjenner at kostnadsveksten i landet har vært stor, men at de mener at tilbudet de har gitt er «rett og rimelig».

– Derfor er vi skuffet over at Unite unionen har valgt å gå til denne typen industriell handling, selv om de har mottatt et endelig tilbud, sier talspersonen på vegne av GSK til Reuters. 

GSK jobber nå med å begrense risikoen for at forsyningsproblemer skal oppstå på grunn av streiken.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også