Marit Lind blir Helse Nord-direktør

Styret i Helse Nord RHF har ansatt Marit Lind som ny administrerende direktør i Helse Nord RHF. 
FORTSETTER: Etter å ha vært konstituert i direktørrollen, er Marit Lind nå ansatt som administrerende direktør i Helse Nord RHF. | Foto: Helse Nord RHF
FORTSETTER: Etter å ha vært konstituert i direktørrollen, er Marit Lind nå ansatt som administrerende direktør i Helse Nord RHF. | Foto: Helse Nord RHF

Lind fungerer for tiden som konstituert administrerende direktør i Helse Nord RHF.

– Dette har ikke vært en enkel avgjørelse for meg. Jeg har lenge vært bestemt på at jeg ikke ønsket stillingen fast. Men etter å ha blitt oppfordret gjentatte ganger har jeg gått flere runder med meg selv og til sist landet jeg på at jeg er villig og har lyst til å påta meg jobben. Når jeg nå har sagt ja, går jeg «all in» og skal gjøre mitt ytterste for å bidra til at vi får til nødvendige endringer og utvikling i regionen. Jeg vil takke styret for tilliten, sier Marit Lind i en pressemelding fra Helse Nord. 

Lind begynner fast i stillingen fra 31. mai. 

Hun har vært konstituert administrerende direktør i Helse Nord RHF siden 23. november 2022, og kom da fra stillingen som viseadministrerende direktør i Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Lind er utdannet sykepleier, har en master i ledelse (MBA) og har bred erfaring som toppleder i spesialisthelsetjenesten og fra ulike styreverv. Hun har jobbet 17 år i kommune- og spesialisthelsetjenesten i Tønsberg før hun kom tilbake til Nord-Norge og Tromsø i 2005. 

Lind har arbeidet mer enn 18 år i UNN, og har i to perioder vært konstituert administrerende direktør i UNN. 

– Jeg er veldig glad for at Marit Lind har takket ja til å bli administrerende direktør i Helse Nord. Lind er meget godt kvalifisert for de oppgaver og utfordringer som ligger til stillingen, sier styreleder i Helse Nord RHF, Renate Larsen blant annet i meldingen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også