Helge T. Blindheim blir direktør i Checkware

Den tidligere industrilederen for helsesektoren i Microsoft Norge, Helge T. Blindheim, blir direktør Key Account i Checkware.
FRA MICROSOFT TIL CHECKWARE: – For meg er det perfekt timing å komme inn nå som organisasjonen rigges for vekst, sier Helge T. Blindheim. | Foto: Checkware
FRA MICROSOFT TIL CHECKWARE: – For meg er det perfekt timing å komme inn nå som organisasjonen rigges for vekst, sier Helge T. Blindheim. | Foto: Checkware

Ifølge Helge T. Blindheim får han rollen som selskapets myndighetskontakt når han nå bytter selskap. Hovedoppdraget hans å skaffe flere brukere av Checkware i helseregionen han har ansvaret for, Helse Sør-Øst, melder selskapet. 

Salgsdirektør Kim Mugaas i Checkware sier Blindheim er en av de mest erfarne innen norsk helse-IT, med lang fartstid. 

– Han har også en utrolig riktig bakgrunn for oss. Han bringer med seg en ekstremt god kompetanse om helse og IT i Norge, både på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå. Jeg er sikker på at han vil bli en verdsatt rådgiver, som vil være en ypperlig sparringspartner for både oss og våre kunder, sier Mugaas i en pressemelding.

– Tar skritt nasjonalt og internasjonalt

Fra 2012 arbeidet Blindheim som seniorrådgiver i Helsedirektoratet før han i 2016 ble med over til det nyoppstartede Direktoratet for e-helse, med fokus på områdene teknologi og strategi. I 2019 tok han over kundeansvaret for helseindustrien i Microsoft Norge og nå er han i gang som direktør i Checkware. 

– Hvordan vi sammen gjør dette som markedsleder innen digital pasientmedvirkning er veldig spennende. Spesielt fordi selskapet markedsmessig er i ferd med å ta vesentlige skritt både nasjonalt og internasjonalt, sier Blindheim i meldingen. 

– Perfekt timing

For meg er det perfekt timing å komme inn nå som organisasjonen rigges for vekst. Vi er en samarbeidspartner for aktører som tilrettelegger for brukerstyrte poliklinikker. Når vi i tillegg kan levere data til klinisk og virksomhetskritisk beslutningsstøtte, har vi et stort potensial til å bidra i det felles løftet helsetjenesten behøver i årene som kommer, sier han.

– Dette er en realisering av drømmen om å gå «all in»hos en helseteknologiaktør med potensial. Jeg er svært fornøyd med å få gjøre en jobb i Checkware. 

Trønderske Checkware startet i 2008 innen psykisk helse med å tilby en webbasert skyløsning der pasientene kan rapportere om egen tilstand hjemmefra, slik at behandlere kan være forberedt når pasienten kommer til time.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også