Marit Lind konstitueres som Helse Nord-direktør

Styret i Helse Nord RHF har konstituert Marit Lind som administrerende direktør.
KONSTITUERT: Marit Lind blir Helse Nord-direktør i perioden fram til ny direktør er på plass i det regionale helseforetaket. | Foto: Helse Nord RHF
KONSTITUERT: Marit Lind blir Helse Nord-direktør i perioden fram til ny direktør er på plass i det regionale helseforetaket. | Foto: Helse Nord RHF

Cecilie Daae gikk av som administrerende direktør i det regionale helseforetaket i november. Nå er Helse Nord-styret i gang med rekruttering av ny direktør.

I mellomperioden inntil ny direktør er på plass, har styret konstituert Marit Lind som direktør. Hun kommer fra stillingen som viseadministrerende direktør i Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

– Helse Nord RHF er i en ekstra sårbar fase frem til ny fast ansatt administrerende direktør kommer på plass i løpet av våren/sommeren 2023. Samtidig er foretaksgruppa i en svært krevende situasjon for å innrette helsetjenesten på en måte som vil være faglig, bemanningsmessig og økonomisk bærekraftig i et langsiktig perspektiv, sier styreleder i Helse Nord RHF, Renate Larsen i en pressemelding.

Marit Lind er utdannet sykepleier, har en master i ledelse (MBA) og har bred erfaring som toppleder i spesialisthelsetjenesten og fra ulike styreverv. Hun har jobbet 17 år i kommune- og spesialisthelsetjenesten i Tønsberg før hun kom tilbake til Nord-Norge og Tromsø i 2005. Lind har arbeidet mer enn 15 år i Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Hun har i to perioder vært konstituert administrerende direktør ved UNN.

– Jeg påtar meg oppdraget med respekt og ydmykhet. Jeg ser frem til å samarbeide med mange dyktige fagfolk i hele regionen. Det blir viktig å skape forståelse for hvorfor vi må gjøre endringer, slik at vi fremover skal kunne sikre likeverdige helsetjenester av god kvalitet til befolkningen i Nord-Norge. Da må vi ha en organisering av helsetjenesten som lar seg bemanne, sier Marit Lind.

Lind er konstituert fra 23. november 2022 fram til ny administrerende direktør er på plass.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også