Ny konsernsjef i Kernel og DIPS

Thomas Smedsrud tar over som konsernsjef i Kernel og daglig leder i DIPS AS etter Kolbjørn Haarr.
TAR OVER: Thomas Smedsrud kommer fra rollen som viseadministrerende direktør i Kernel med ansvar for primærhelsetjenesten og vil arbeide fra selskapets kontorer i Oslo. | Foto: DIPS
TAR OVER: Thomas Smedsrud kommer fra rollen som viseadministrerende direktør i Kernel med ansvar for primærhelsetjenesten og vil arbeide fra selskapets kontorer i Oslo. | Foto: DIPS

Kolbjørn Haarr vil arbeide videre for selskapet gjennom en plass i selskapets styre. Han ble administrerende direktør i DIPS etter at A Wilhemsen Capital (AWC) kjøpte majoriteten av selskapet i 2018. 

Under Haarr har selskapet gjort flere oppkjøp og bygget opp det som i dag er Kernel-gruppen med en rekke IT-selskaper, de aller fleste innenfor helse. 

Styreleder Anne-Grete Strøm-Erichsen takker Haarr for svært godt levert jobb: 

– Styret ga Kolbjørn noen tydelige oppdrag da han begynte. For oss var det aller viktigste å ferdigstille DIPS Arena og sørge for spesialisthelsetjenesten kunne ta det i bruk som et moderne verktøy, sier hun i en pressemelding.

– Med en vellykket utrulling på Oslo Universitetssykehus nå i mai, kan vi si at oppdraget er utført til vår fulle tilfredshet. Det andre oppdraget var å bidra til å løse utfordringen i Stortingsmeldingen «én innbygger – én journal». Sammen med sitt team har Haarr ledet selskapet i endringer som gjør at vi nå kan satse nærmere én milliard kroner på ny pasientjournal til kommunehelsetjenesten. Vi tror det har vært et av de største hindre for samhandling, og gleder oss til å kunne tilby det til norske kommuner om et års tid. 

Haarr selv takker for tilliten han har fått og sier i meldingen at dette er et godt tidspunkt å sende stafettpinnen videre på:

– For meg har det vært viktig å fullføre det oppdraget jeg ble satt til å gjøre av styret. Når vi nå har så kompetente ledere på alle nivåer av organisasjonen, føles det trygt å overlate ansvaret til Thomas og hans team. Jeg har jobbet sammen med Thomas siden jeg ansatte ham for snart fire år siden, og han har siden vært instrumentell i arbeidet med å komme dit vi er kommet nå. Det er en ekstra glede å overlate ledelsen til en som kjenner konsernet og kundene våre så godt. Jeg ser fram til å følge med videre som styremedlem. 

Smedsrud er utdannet lege, har tidligere arbeidet i McKinsey, og har de siste årene jobbet med e-helse i konsulentselskapet Accenture og i Oslo Universitetssykehus. 

– Jeg gleder meg til å få muligheten til å stå i spissen for en så imponerende gjeng som i dag utgjør Kernel og alle datterselskapene, sier han i meldingen. 

Smedsrud kommer fra rollen som viseadministrerende direktør i Kernel med ansvar for primærhelsetjenesten og vil arbeide fra selskapets kontorer i Oslo. Han tar over den 1. august i år. 

Bodøbaserte DIPS er det største selskapet i gruppen og leverandør av elektronisk pasientjournal til hele spesialisthelsetjenesten utenfor Midt-Norge.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også